Súd s Kuffovcami obvinenými z nebezpečného vyhrážania sa bude pokračovať v lete 

Kežmarok Kuffovci 1 Zľava Štefan Kuffa, Gregor Kuffa a Filip Kuffa so svojou obhajkyňou pred pojednávaním na súde v Kežmarku. Foto: Rastislav Ovšonka

KEŽMAROK – Na súde v Kežmarku pokračovalo v stredu pojednávanie s Gregorom, Filipom a Štefanom Kuffom. Všetci traja čelia obžalobe z trestného činu nebezpečného vyhrážania formou spolupáchateľstva.

Hneď na začiatku pojednávania obhajkyňa obžalovaných požiadala o vylúčenie verejnosti vrátane prítomných médií. Argumentovala tým, že po poslednom pojednávaní a tiež pred stredajším pojednávaním niektoré médiá uverejnili doslovné prepisy výpovedí zo súdnej siene. Ich zverejnením mohlo podľa nej dôjsť k ovplyvneniu ďalších svedkov.

Sudca na chvíľu prerušil pojednávanie, aby sa s celou žiadosťou mohol podrobnejšie oboznámiť. Samosudca Lukáš Hvizdoš nakoniec túto žiadosť zamietol, a tak sa verejnosť aj médiá mohli zúčastniť na pojednávaní.

Pred súdom v stredu vypovedala len jediná svedkyňa, a to Alexandra Ksiažeková, manželka poškodeného Radoslava Ksiažeka. Druhá svedkyňa sa z pojednávania ospravedlnila.

Najviac otázok na svedkyňu mala obhajkyňa obžalovaných. Väčšina smerovala k celému incidentu, ktorý je aj predmetom súdneho pojednávania a údajne sa udial ešte 6. júla 2021. Na mnohé veci sa však už detailne svedkyňa nepamätá. Jej výpoveď je však zachytená v súdnom spise z prípravného konania. Po skončení vypočutia svedkyňa odišla zo súdnej miestnosti.

Obhajoba navrhla súdu predvolať ďalších dvoch svedkov, a to Petra Repčáka a Dávida Biesa. Do desiatich dní musí obhajoba súdu zdôvodniť a vysvetliť dôvod ich predvolania ako svedkov na ďalšie súdne pojednávanie. Sudca následne odročil pojednávanie na 17. júla o 8.30.

Obžalovaní Štefan Kuffa a Filip Kuffa, obaja štátni tajomníci ministerstva životného prostredia, spolu s Gregorom Kuffom po skončení pojednávania odmietli poskytnúť vyjadrenie pre médiá.

Poškodeným v celom prípade je Radoslav Ksiažek, ktorého údajne Kuffovci fyzicky napadli a vyhrážali sa mu. Tí považujú obžalobu za neopodstatnenú.


Ďalšie články