Pokračuje súd s Kuffovcami. Tí tvrdia, že ide o politicky motivovanú kauzu

Gregor (vľavo) a Filip Kuffa na súde, kde čelia obžalobe z nebezpečného vyhrážania. Foto Rastislav Ovšonka Gregor (vlavo) a Filip Kuffovci na sude v Kežmarku, kde spolu s otcom čelia obžalobe z nebezpečného vyhrážania. Foto: Rastislav Ovsonka

KEŽMAROK – Na kežmarskom pracovisku Okresného súdu v Poprade pokračovalo súdne pojednávanie vo veci nebezpečného vyhrážania, z ktorého sú obvinení Gregor Kuffa, jeho brat Filip a ich otec Štefan. Dvaja posledne menovaní v súčasnosti pôsobia ako štátni tajomníci na ministerstve životného prostredia.

V úvode rokovania sudca prečítal výpovede obžalovaných z posledného pojednávania, voči ktorému nemali obžalovaní žiadne pripomienky. Pred súd sa dnes postavil poškodený Radoslav Ksiažek a popísal celý incident, ktorý sa mal udiať ešte 6. júla 2021. Vtedy malo dôjsť k stretu poškodeného s obžalovanými na poli v katastri mesta Kežmarok. Podľa poškodeného ho mala trojica Kuffovcov slovne, ale aj fyzicky napadnúť v jeho aute. Mali ho sácať a snažiť sa vytiahnuť z auta. Štefan Kuffa ho mal údajne chytiť za nos a kmásať ním.

Podľa výpovedí Kuffovcov ešte z posledného pojednávania nikto z nich vtedy z auta nevystúpil a ich stretnutie v spomínaný deň sa udialo len v slovnej rovine. V slovnom kontakte s Radoslavom Ksiažekom mal byť iba Gregor Kuffa, ktorý si mal s poškodeným vymeniť len štandardné vety, keďže na poli sa stretávali relatívne často pri poľnohospodárskych prácach.

Potom pred súd predstúpila Henrieta Bagoňová, majiteľka spoločnosti Heba, v ktorej v čase incidentu Radoslav Ksiažek pracoval. Tá pred súdom uviedla, že je jej ľúto, že Radoslav Ksiažek musel prežiť toto Kuffovské násilie. O celom incidente vie len z rozprávania zamestnanca Radoslava Ksiažeka, keďže ten bol na mieste sám proti trojici Gregor, Filip a Štefan Kuffovci. Henrieta Bagoňová potvrdila, že s Gregorom Kuffom má dlhodobý spor o vlastníctvo pozemkov. Spor podľa nej trvá už od roku 2020.

Filip Kuffa v záverečnom vyjadrení na dnešnom pojednávaní uviedol, že podľa neho ide o politicky motivovanú kauzu. V tom ho podporil aj jeho otec Štefan Kuffa, ktorý taktiež hovorí o spolitizovanej kauze.

Na záver dnešného pojednávania obhajoba predložila súdu video, na ktorom má byť záznam incidentu medzi Gregorom Kuffom a pracovníkmi firmy Heba ešte zo 4. júna 2021. Následne sudca odročil pojednávanie na 24. apríl, kedy majú prísť vypovedať aj ďalší svedkovia.


Ďalšie články