Do poslaneckých lavíc mesta Prešov zasadne aj Martina Copáková

Na fotografii je Martina Copáková a primátor mesta František Oľha. Zdroj: Mesto Prešov Na fotografii sú Martina Copáková a primátor mesta František Oľha. Zdroj: Mesto Prešov

Prešov – Už na najbližšom zastupiteľstve zloží poslanecký sľub ďalšia nová poslankyňa Mestského zastupiteľstva mesta Prešov Martina Copáková. Osvedčenie si z rúk primátora mesta Františka Oľhu prevzala 21. marca 2024.

Slávnostný sľub zloží Martina Copáková na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré je naplánované na 24. apríla 2024. V Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov nahradí Petra Banduru, ktorý nečakane zomrel 17. marca 2024 vo veku 68 rokov.

V zastupiteľstve sa chce sústrediť na všetky problémy, ktoré trápia obyvateľov VMČ 2: revitalizácia parkov, výstavba parkovacích miest, pieskovísk, chodníkov, parkov, ihrísk a podobne. „Prioritou budú témy v sociálnej oblasti, ale budem sa zameriavať aj na oblasť športu, kultúry, ekológie a odpadového hospodárstva,“ uviedla. 

„Chcem, aby toto mesto bolo mestom, kde sa bude každý dobre cítiť, nájde tu kultúrne a športové vyžitie, aby sa tu obyvatelia mesta Prešov cítili bezpečne, aby sa mali deti kde hrať, a hlavne, aby tu každý žil spokojne,“ doplnila.

Ďalej informovala, že bude rada, ak sa na sídlisku vytvorí komunita aktívnych obyvateľov, s ktorými bude organizovať rôzne podujatia a aktivity.

Vo voľbách kandidovala v tíme Fera Oľhu. Pre Prešovský Štandard však uviedla, že v zastupiteľstve chce zatiaľ ostať ako nezaradená poslankyňa a v súčasnosti nie je členkou žiadnej politickej strany.

„Budem sa snažiť robiť rozhodnutia podľa môjho vedomia a svedomia. Samozrejme, budem spolupracovať s celým mestským zastupiteľstvom a podporovať dobré návrhy,“ dodala.

Martina Copáková študovala na Strednej odbornej škole obchodnej a neskôr vyštudovala odbor Konzervátorstvo – reštaurátorstvo, omietky a štuková výzdoba. Viac ako 11 rokov sa venuje dobrovoľníctvu, pôsobila v občianskom združení a dlhodobo spolupracuje s neziskovými organizáciami, občianskymi združeniami a komunitnými centrami.

Počas aprílového zastupiteľstva zloží poslanecký sľub aj Zuzana Ondrejčáková, ktorá nahradí exposlanca Rudolfa Dupkalu.

Dupkalovi zanikol automaticky mandát mestského a krajského poslanca jeho právoplatným odsúdením.

Martina Copáková s primátorom Františkom Oľhom Zdroj: Mesto Prešov

Ďalšie články