Exposlanca Rudolfa Dupkalu nahradil v krajskom zastupiteľstve Peter Cvengroš

Novým poslancom Prešovského samosprávneho kraje sa stal Peter Cvengroš. Novým poslancom Prešovského samosprávneho kraje sa stal Peter Cvengroš.

PREŠOV – Pondelkové zasadnutie zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja prinieslo v úvode aj zloženie sľubu nového poslanca.

“Mandátová komisia na svojom zasadnutí 8. 4. 2024 prijala uznesenie, že sa uvoľnil mandát vo volebnom obvode 7, okres Prešov po Rudolfovi Dupkalovi,” vysvetlil predseda mandátovej komisie Vladimír Jánošík.

Vladimír Jánošík ďalej informoval, že podľa zápisnice Volebnej komisie PSK o výsledku volieb do orgánov samosprávneho kraja, konaných 29. októbra 2022, vyplýva, že náhradníkom vo volebnom obvode 7 Prešov, ktorý získal 5 824 hlasov je Peter Cvengroš.

Peter Cvengroš do volieb Prešovského samosprávneho kraja kandidoval ako nezávislý poslanec. Pôsobí ako ortopéd a zároveň ako lekár prešovských futbalistov. V predchádzajúcom volebnom období bol poslancom mestského zastupiteľstva v Prešove. Doteraz pôsobil ako neposlanec v komisii zdravotníctva zriadenej pri krajskom zastupiteľstve.

Rudolf Dupkala prišiel o poslanecký mandát v mestskom i krajskom zastupiteľstve po verdikte Najvyššieho súdu SR, ktorý 5. marca potvrdil rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Za zločin prijímania úplatku dostal päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Nový poslanec PSK Peter Cvengroš. Foto: redakcia
Predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský a nový poslanec PSK Peter Cvengroš. Foto: redakcia
Nový poslanec PSK Peter Cvengroš. Foto: redakcia

Ďalšie články