Zalyžujete si ešte počas Veľkej noci? Niektoré strediská túto možnosť ponúkajú

Tatry Lomnické sedlo 3 Lomnické sedlo vo Vysokých Tatrách Foto: Marián Galajda

VYSOKÉ TATRY – Slovenské hory ponúkajú už len minimum možností na lyžovanie. Vo väčšine stredísk sa totiž sezóna skončila. V prevádzke sú už len tie najvyššie položené, a tak to bude aj počas nadchádzajúcej Veľkej noci.

Veľmi dobré podmienky na lyžovanie hlásia strediská Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách. „Momentálne nám tu sneží, tak uvidíme, koľko snehu ešte pripadne,“ povedal pre Prešovský Štandard hovorca TMR Marián Galajda.

Na Štrbskom Plese je na zjazdovkách 40 až 50 centimetrov snehu. V prevádzke sú tu stále všetky zjazdovky aj vďaka nadmorskej výške, keďže najnižšie položená trať sa nachádza vo výške takmer 1 400 metrov a najvyšší bod je vo výške viac ako 1 800 metrov nad morom.

Od 40 do 120 centimetrov snehu hlási aj stredisko Tatranská Lomnica. V prevádzke sú zjazdovky Čučoriedky a Generál. Najviac snehu, až do 120 centimetrov, hlási najvyššie položená zjazdovka Lomnické sedlo. Začiatok zjazdovky sa nachádza v nadmorskej výške 2 196 metrov. Nelyžuje sa len v úseku Tatranská Lomnica – Štart.

Veľmi dobré podmienky na lyžovanie hlási stredisko Jasná v Nízkych Tatrách. Na otvorených zjazdovkách na severnej i južnej strane Chopku sa nachádza od 30 až do 150 centimetrov snehu. Aj tu sa sneh drží vďaka nadmorskej výške. Najvyššie položená zjazdovka sa nachádza v nadmorskej výške 2 004 metrov nad morom a najnižšia má cieľ vo výške 1 085 metrov. Aj tu sa bude lyžovať ešte aj počas Veľkej noci.

V prevádzke je aj stredisko Roháče – Spálená v Západných Tatrách. V stredisku je do 70 centimetrov snehu. V prevádzke sú stále takmer všetky zjazdovky a vleky.

Už len cez víkendy je v prevádzke stredisko Vrátna-Chleb v Malej Fatre. Veľkonočnú lyžovačku v stredisku si budú môcť záujemcovia užiť od štvrtka 28. marca do utorka 2. apríla. Lokalita Paseky je mimo prevádzky.

Ostatné lyžiarske strediská majú podľa portálu holidayinfo.sk obmedzené, avšak väčšina už nevyhovujúce podmienky na lyžovanie. Vzhľadom na avizované oteplenie v nadchádzajúcich dňoch je dobré sledovať aktuálne podmienky na lyžovanie v jednotlivých strediskách.


Ďalšie články