K zľavám sa v Tatrách dostanú aj tí, ktorí nechodia električkou či zubačkou

Skiaplinisti Ilustračný obrázok. Foto: TASR/Erika Ďurčová

VYSOKÉ TATRY – Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry pripravilo pred blížiacou sa Veľkou nocou novinku pre návštevníkov, ktorí neplánujú využívať verejnú dopravu vo Vysokých Tatrách.

„Chceme tak podporiť cestovný ruch aj lokálne v prázdninovom či sviatkovom období, alebo pre tých, ktorí prídu cez víkend,“ uviedla pre Prešovský Štandard riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Lenka Potočná.

Kým v štandardnej troj- a sedemdňovej Tatry Card je v cene zahrnutá aj bezplatná doprava Tatranskou elektrickou železnicou, Ozubnicovou železnicou a na trati z Popradu cez Studený Potok do Tatranskej Lomnice, Tatry Card Basic je bez tejto ponuky.

„Karta je určená tým, ktorí nevyužívajú ekologickú dopravu, resp. ju nepotrebujú, ale radi by navštívili prevádzky, ktoré ponúkajú benefity,“ doplnila Lenka Potočná.

Podobne ako štandardnú Tatry Card, aj verziu Basic si môžu návštevníci kúpiť na tri alebo sedem dní. Trojdňová stojí tri a sedemdňová karta štyri eurá. Majiteľ zľavovej karty má na jej základe možnosť získať zľavy až do 25 percent v múzeách, galériách, zábavných zariadeniach, ale i niektorých kaviarňach nielen vo Vysokých Tatrách, ale aj v Poprade.

„Naďalej je však našou snahou ponúkať alternatívnu ekologickú dopravu klasickej Tatry Card. Reagujeme však na to, že chceme aj ľudom z blízkeho okolia ponúknuť alternatívu či výhodu regionálneho prostredia,“ doplnila riaditeľka ZCR.

Práve pre domácich je karta vhodná počas víkendu alebo sviatkov.

Zľavovú kartu si môžu návštevníci kúpiť u svojho ubytovateľa. V prípade, že niekto trávi v Tatrách dlhší čas, ako je platnosť karty, stačí mu požiadať ubytovateľa o vydanie novej zľavovej karty za rovnaký poplatok.

V ešte stále prebiehajúcej zimnej sezóne do dnešného dňa sa predalo 908 zľavových kariet. Približne polovica bola trojdňových.

Podľa Lenky Potočnej je ťažké porovnávať predaj s minulosťou, keďže ceny samotných kariet, ale aj dopravy, boli nižšie.


Ďalšie články