Spoza objektívu: Zachyťte krásy Prešovského kraja a zapojte sa do fotografickej súťaže

súťaž foto Skvelá príležitosť pre fotografov ukázať svoj talent. Ilustračné foto: pexels.com

PREŠOV – Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska vyhlásila 12. ročník populárnej fotografickej súťaže Choď a foť. Táto súťaž, určená amatérskym aj profesionálnym fotografom, si kladie za cieľ zachytiť krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. Súťaž potrvá do 13. októbra 2024.

Fotografická súťaž o najkrajšie zábery Prešovského kraja má za sebou už jedenásť úspešných ročníkov, pričom záujem o ňu každoročne rastie. V predošlom ročníku sa do súťaže zapojilo rekordných 222 autorov s viac ako 800 fotografiami. Súčasťou obľúbenej súťaže sú každoročná vernisáž a putovná výstava finálových fotografií. Pre víťaza GRAND PRIX čakajú turistické topánky od spoločnosti BOSP.

Súťažná kategóriová paleta:

Príroda
a) Krajinárska fotografia
b) Fauna & flóra
c) Turistika

Kultúra, tradície a história

Šport a voľnočasové aktivity

Black&white

Človek a kraj
(Portréty, zaujímavé fotografie zo života obyvateľov kraja)

Architektúra
(Fotografie stavieb – interiér, exteriér)

Špeciálna kategória r. 2024: Poloniny
(Krásy Polonín, autentická príroda, drevené chrámy, ľudia a zážitky z Polonín)

Príležitosť pre všetkých nadšených fotografov

Každý fotograf môže prihlásiť maximálne sedem snímok do siedmich kategórií e-mailom na [email protected], alebo ich osobne doručiť do sídla KOCR Severovýchod Slovenska do 13. októbra 2024.

Predsedom poroty bude opäť Jano Štovka MQEP – známy slovenský fotograf, ktorý má na konte množstvo medzinárodných ocenení. Porotu doplnia profesionálni fotografi zo Slovenska a zahraničia a ako každý rok nebude chýbať ani meno zo sveta šoubiznisu.

Foto: severovychod.sk

Ocenenie zručnosti a tvorivosti

KOCR Severovýchod Slovenska udelí v závere súťaže okrem cien pre každú kategóriu aj Grand Prix, Cenu predsedu poroty, Cenu Severovýchod Slovenska a Cenu verejnosti.

Odraz krásy a emócií Prešovského kraja

„Pozývame nadšencov fotografie do Prešovského kraja. Ukážte nám prostredníctvom fotografií zákutia, ľudí a situácie, ktoré vás očarili či inšpirovali, a my ich predstavíme širokej verejnosti. Tešíme sa na všetky vaše zábery, v tomto ročníku aj so špeciálnym dôrazom na jedinečné Poloniny!“ pozýva do súťaže riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

„Prešovský kraj dokazuje, akou je nevyčerpateľnou studnicou krásy a emócií, ktoré ponúka. Je to zdroj námetov pre každú umeleckú dušu, ktorá drieme v človeku, no zároveň je výzvou pre každého turistu, športovca či nadšenca prírody. Mám radosť z každého ročníka tejto súťaže, ktorá originálne predstavuje tento najfotogenickejší kraj Slovenska,“ uviedol predseda poroty Ján Štovka (MQEP).


Ďalšie články