Čo mesto ignorovalo, opravil jeho obyvateľ. Lavičky sú vykosené, diery opravené

384270495_310753988340974_5397966723619181068_n Foto: Autor

PREŠOV – Takto sa to robí! Neurobilo mesto, pomohol jeho obyvateľ. Pán Emil Molitoris si povedal, že nebude čakať. Chopil sa roboty a za dve hodiny opravil a pokosil všetko, čo si mali všímať a zariadiť kompetentní.

Prvá lavička na Sídlisku III. Foto: EM

Lavičky obrastené pŕhľavou či diera v chodníku, na tieto problémy sa už dlho nevedel pozerať Prešovčan Emil. To, že si popri prechádzke pri rieke Torysa nik nevie sadnúť a oddýchnuť si na lavičkách, ho hnevalo, rovnako ako to, že na diere v chodníku sa môže ľahko niekto zraniť. Vzal teda potrebné náradie a opravy do vlastných rúk. Za dve hodiny stihol úplne všetko, čo si zaumienil. „Venoval som mestu dve hodiny zo svojho voľného času. Venoval som sa veciam, ktoré kritizujem. Sám som bol prekvapený, čo sa dá stihnúť za dve hodiny…“ prezradil pán Emil.

Druhá lavička na Sídlisku III. Foto: EM

Začal lavičkami, pokračoval opravou dlažby

Začal na Sídlisku III o 8.15 hod. „Pri letnom kúpalisku som kritizoval tzv. liečebnú lavičku. Boli tri, úplne obrastené žihľavou. Robil som si srandu, že na liečbu reumatizmu,“ hovorí Prešovčan, ktorý vzdal do ruky malý kosáčik a o pár minút bola lavička čistá. S touto prácou skončil o 8.35 hod. Pokračoval k mostnej lávke pri Kauflande, kde evidoval dieru v dlažbe na chodníku pre peších. Mamičky s kočiarmi v nej často končili aspoň jedným kolesom. „Nie je to síce OK, pre lepšiu úpravu je potrebné vybrať asi 2 m2 dlažby a použiť aspoň fúrik drobného štrku. Tu som strávil asi pol hodiny a presunul som sa na Hlavnú ulicu,“ uvádza ďalej Emil. Tam pre zmenu obstrihal mestské lavičky od mohutných tují, ktoré znemožňovali ľuďom usadiť sa na nich. Práce ukončil odnesením odpadu do zberného dvora o 10.15 hod. Všetko sa dá, stačí chcieť.

Oprava dlažby na chodníku. Foto: EM

Ďalšie články