Nohu z plynu, žiaden alkohol. Prešovská polícia si na vás v týchto dňoch posvieti

430085417_732162822381783_3992264122722761731_n V Prešovskom kraji bude dopravno-bezpečnostná akcia. Ilustračné foto. Foto: FB Polícia SR- Prešovský kraj

PREŠOV – Polícia chystá v najbližších dňoch kontroly na cestách Prešovského kraja. Uskutočnia sa v nočných a ranných hodinách. Policajti sa zamerajú na vodičov motorových vozidiel, vodičov hromadnej dopravy, ale aj na nemotorových účastníkov premávky.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, v sobotu 27. apríla v nočných hodinách je naplánovaný výkon služby zameraný na kontrolu dodržiavania zákazu požitia alkoholických nápojov, alebo iných návykových látok vodičmi motorových vozidiel.

„Budeme kontrolovať aj dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi. Nemotoroví účastníci patria medzi najzraniteľnejšiu skupinu na cestách,“ pripomenula Ligdayová.

V pondelok 29. apríla bude polícia vykonávať kontrolu na cestách v skorých ranných hodinách a zameraná bude na vodičov hromadnej prepravy osôb.

„Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá a boli navzájom ohľaduplní. Agresivita vodičov, či agresívna jazda situáciu rozhodne nezlepšia,“ dodala policajná hovorkyňa.

(sita, kol)


Ďalšie články