Starostka vo Výbornej pod Tatrami zvolala krízový štáb, polícia začala trestné stíhanie   

439246564_756604449937620_5055983077164778971_n Foto: FB Polícia SR - Prešovský kraj

VÝBORNÁ – V utorok (23. apríla) krátko po polnoci vypukol v obci Výborná pod Tatrami požiar. Chrliace plamene zachvátili štyri príbytky, v ktorých bývali príbuzní s deťmi.

Tí tak prišli behom pár hodín o všetko, čo mali. Ako informuje portál noviny.sk, obec a humanitárne organizácie chcú obetiam požiaru pomôcť. 

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Belá vedie v tejto veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. 

Horieť podľa hovorkyne začalo obydlie na dvore jedného z rodinných domov, požiar sa postupne rozšíril aj na ďalšie stavby. 

„Pri tejto udalosti, našťastie, nedošlo k usmrteniu ani zraneniu osôb. Polícia vykonala obhliadku miesta činu a zisťuje všetky okolnosti, ktoré mohli viesť k tejto udalosti,“ dodala Ligdayová. 

Starostka obce v reakcii na to zvolala krízový štáb, aby obec vedela rodine pomôcť. „Dievčatá v komunitnom centre im už vybavujú rodné listy, občianske preukazy. Ozvala sa nám už Spišská katolícka charita, Zdravé komunity pomáhajú. Od splnomocnenca vlády pre rómske menšiny sme už mali telefonát, takže naozaj je tu pomoc,“ uviedla pre noviny.sk starostka.

Profesionálni a dobrovoľní hasiči oheň likvidovali približne päť hodín. Škoda podľa predbežných odhadov dosiahla 16-tisíc eur. Príčiny a okolnosti vzniku požiaru nateraz nie sú známe.

(tasr, noviny.sk, kol)


Ďalšie články