Prešov prichádza o kultúrny zážitok. UNIPO FEST 2024 je zrušený

430245374_18423501127020496_5722817671977463912_n Prešovčania sa márne tešili na vystúpenie Separa. FOTO: FB Separa

PREŠOV – Malo to byť podujatie roka. Napokon z toho nebude nič. Dlho avizovaný UNIPO FEST 2024, plánovaný na stredu 24. apríla, na ktorom mali vystúpiť špičky európskej hudobnej scény, sa konať nebude. Zrušil ho samotný organizátor MH PRODUCTION s. r. o.  

Festival mal byť obnovený po 5-ročnej pauze, ktorú spôsobila pandémia a neskôr ostal festival bez organizačnej zložky. Organizátor UNIPO FEST-u sa spojil s Prešovskou univerzitou v Prešove a organizáciu sa pokúsili obnoviť. Ambíciou organizátora bolo predstaviť na festivale zahraničného umelca Kamrada a slovenského rapera Separa.  

Primárnym cieľom festivalu bolo nielen obohatiť život študentov univerzity, ale priniesť tiež doposiaľ nevídaný kultúrny zážitok pre všetkých obyvateľov mesta Prešov. Zároveň zatraktívniť univerzitu aj samotné mesto Prešov.

Organizátorovi sa napriek vynaloženiu množstva finančných prostriedkov na propagáciu nepodarilo predať dostatočný počet vstupeniek, a tak pristúpil k zrušeniu akcie s prísľubom vrátenia už zakúpených vstupeniek.

Prešovský Štandard požiadal organizátora UNIPO FEST o vyjadrenie k samotnému zrušeniu podujatia, prípadne o vyjadrenie, či akcia prebehne v náhradnom termíne. MH PRODUCTION však odmietol nášmu denníku poskytnúť svoje stanovisko.


Ďalšie články