Veľkolepá Queenshow aj výstava exotických zvierat. Prešov ponúka nabitý víkendový program

Queen_show_edit_07 Queenshow Foto: www.queenshow.sk

PREŠOV – Či už bude počasie priať alebo nie, v metropole Šariša si počas nastávajúceho víkendu budete môcť vybrať z veľkej plejády podujatí.

Milovníci zvierat si prídu na svoje na prvej predajnej výstave exotických zvierat v Prešove. Tí, ktorým kolujú v žilách hity skupiny Queen, si zas užijú šou v podaní tribute kapely Queenshow.

Christina Mantis vo Wave

Christina je mladá slovenská hudobníčka, ktorá sa po pôsobení v kapelách na poste basgitaristky rozhodla ísť sólovou cestou. Jej autorské piesne a texty predstavujú úprimné, miestami až sarkastické výpovede o osobnom živote.

Formovaná rokenrolom a punkom, spoločne s vintage prvkami, bosými nohami či charakteristickým zamatovým sakom prináša na pódium dojem akejsi „špinavej elegancie“.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a uskutoční sa v piatok 12. apríla o 20.00 hod. vo Wave.

Ako Janko Marienku hľadal

Divadlo na sídlisku na Mukačevskej ulici 29 ponúkne tento víkend rozprávku s pesničkami pre deti. Predstavenie sa uskutoční v sobotu 13. apríla o 16.00 hod. Vstupné je 5 eur.

Duo Jamaha

Milovníci starších hitov a šlágrov, ktoré poznajú z televízie, si v sobotu 13. apríla môžu vychutnať koncert hudobnej skupiny Duo Jamaha. Koncert v rámci svojho turné odohrajú v kine Scala v Prešove o 18.00 hod.

Na koncerte okrem melodických temperamentných piesní nebudú chýbať pravý záhorácky humor a stand-up vystúpenie jedného z členov tejto skupiny.

Terra-Exot-Aqua-Prešov

Nedeľa bude patriť exotickým zvieratám. V Prešove sa totiž chystá predajná výstava exotických zvierat a rýb. Prvá predajná výstava akvarijných, terarijných živočíchov, potrieb, krmív a taktiež exotických vtákov v Prešove sa uskutoční v nedeľu 14. apríla od 10. do 15. hod. v bývalej Hypernove na Vihorlatskej 1/A, v priestoroch vedľa prevádzky Kinekus. Vstupné: 3 eurá.

Štúr a Hurban v Redute

V apríli si pripomenieme udalosti spred 175 rokov, keď do nášho mesta zavítali národovci Hurban a Štúr, aby Prešovčanom v novopostavenej Redute priblížili idey revolúcie. 

Okrem spomienok na ich pobyt si priblížime aj osudy tejto budovy hostiacej v minulosti samovzdelávacie spolky, Kasíno, Maticu slovenskú i knižnicu a v ktorej už 65 rokov sídli Park kultúry a oddychu.

Spoznávať históriu Reduty môžete aj vy, ak prídete v nedeľu 14. apríla 2024 o 14.00 hod. pred MIC v Prešove na Hlavnej 67. Sprevádzať bude Andrea Sivaničová.

Queenshow

Queenshow je považovaná za jednu z najlepších tribute kapiel v Európe a so silnými show, vernými duchu a mágii Queen a Freddieho Mercuryho, si vyslúžila potlesk kritikov a verejnosti. Queenshow podáva poslucháčovi čo najvernejšie živé koncertné zvukové a vizuálne prevedenie fenomenálnej britskej skupiny Queen.

Ich dobre známe skladby ako Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, Under Pressure, Radio Ga Ga a mnohé ďalšie si vyžadujú precíznosť po hudobnej aj technickej stránke. Všetky tieto skladby (ale nielen tieto) si môžete vychutnať už v nedeľu 14. apríla o 19.00 hod. v Kine Scala v Prešove. Vstupné je 35 – 39 eur.

O malom nervóznom prasiatku

Príbeh malého prasiatka sa odohráva na dvorčeku, kde stretáva zvieratká, o ktorých nič nevie. Preto je nervózne, či mu niečo nespravia, nezjedia alebo nezoberú. Ak by však vedelo, čo papá zajačik, ako býva kohút a kde si zháňa potravu sliepočka, prestalo by sa báť. Ešteže sú tu múdra gazdiná a múdry gazda…

Bábkoherecké predstavenie pre deti môžete vidieť v nedeľu 14. apríla o 16.00 hod. v Divadle Babadlo v Prešove.


Ďalšie články