Kuriózne jarné upratovanie v Prešove. Susedom niekto vyhádzal bicykle do kontajnera

Unknown Sídlisko Duklianskych hrdinov v Prešove Foto: Redakcia

PREŠOV – Začiatkom apríla sa na sídlisku Duklianskych hrdinov v Prešove odohral kuriózny čin. Neznámy človek vzal z uzamknutej kočikárne bicykle a vyhádzal ich do neďalekého veľkokapacitného kontajnera. Susedia hľadajú svedkov tejto udalosti.

Komu mohli bicykle prekážať? Poškodení vlastníci bicyklov sa rozhodli cez sociálnu sieť nájsť svedkov, ktorí by im pomohli vyriešiť túto otázku.

„Hľadá sa svedok incidentu, ktorý sa stal na SDH v Prešove dňa 4. 4. 2024 v čase medzi 11. – 12. hodinou, kde niekto neznámy vyhádzal bicykle z uzamknutého spoločného priestoru v bytovke s číslom 6 – 8 do veľkokapacitného kontajnera, ktorý bol pristavený vedľa bloku 10 –12. Išlo o väčší počet bicyklov rôznej veľkosti,“ znie prosba obyvateľov s tým, že ak niekto niečo videl, nech volá políciu.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove uvedený prípad eviduje ako priestupok proti majetku. Jeho hovorkyňa Jana Ligdayová pre Prešovský Štandard uviedla, že v daný deň bolo na linku 158 oznámené, že neznáme osoby vyberajú z veľkokapacitného kontajnera bicykle.

„Policajná hliadka tieto osoby v krátkom čase vypátrala, bolo preukázané, že nie sú vlastníkmi bicyklov, a preto päť bicyklov bolo políciou zaistených v zmysle zákona,“ povedala s tým, že krádež ďalej prešetrovali.

„Bolo zistené, že neznáma osoba počas upratovania spoločných priestorov v obytnom dome na Ulici SDH  bez súhlasu vlastníkov vyniesla tieto bicykle z miestnosti zvanej kočikáreň, ktoré následne umiestnila vo veľkokapacitnom kontajneri,“ dodala.

Ako ďalej informovala, momentálne v danej veci prebieha objasňovanie s cieľom zistiť páchateľa predmetného skutku, pričom odcudzené bicykle sú postupne vracané ich majiteľom.


Ďalšie články