Cestujúcich MHD v Prešove čakajú zmeny. Známe sú už prvé z nich

Ilustračné foto Foto: redakcia Ilustračné foto. Foto: redakcia

PREŠOV – Dopravný podnik mesta Prešov chystá novinky. Budú medzi nimi zmena tarify, platba kartou v autobusoch a iné.

Podľa našich informácií prebieha schvaľovací proces zmien, ktoré sa budú týkať očakávaného zavedenia platby kartou priamo v autobusoch MHD. „Pôjde o doposiaľ najvýraznejšie zjednodušenie nákupu cestovných lístkov,” dodal hovorca mesta Prešov Michal Hudák. 

Hovorca mesta Prešovský Štandard tiež informoval, že spolu s touto zmenou pripravuje Dopravný podnik mesta Prešov aj zmenu tarify, ktorá by mala byť podľa radnice jednoduchšia a prehľadnejšia. 

„Jednou z noviniek bude napríklad aj výška zľavy pri zľavnenom lístku s časom platnosti 30 a 60 minút. Kým doposiaľ suma predstavovala 40 % zľavu, po novom bude polovičný lístok zľavnený oproti základnému cestovnému až o 50 %,” dodal Hudák. 

Hudák zdôraznil, že pripravované zmeny nebudú mať žiadny vplyv na fungujúci benefit bezplatnej dopravy pre prešovské deti, mládež a seniorov. „Zachované rovnako ostanú všetky ceny časových predplatných cestovných lístkov,” dodal.

Podľa nášho dobre informovaného zdroja by sa však mala meniť cena 30-minutových lístkov zo sumy 0,70 na 0,80 eura. Pri 60-minútovom lístku by malo dôjsť k zvýšeniu z 0,90 eura na 1 euro. 

Medzi nové pripravované zmeny by malo patriť aj zrušenie garancie cestovania podľa cestovného poriadku. Inými slovami, cestujúci si bude musieť kontrolovať reálne strávený čas v autobuse. „Ak autobus bude stáť v kolóne, musíš si kúpiť nový lístok,” vysvetlil zdroj.

Uvažovať sa malo aj o zrušení 10-minútových lístkov.

„Po schválení zmien v tarife objednávateľmi budeme cestujúcich o novinkách v dostatočnom predstihu informovať cez všetky dostupné komunikačné kanály,” dodal hovorca Dopravného podniku mesta Prešov Vladimír Tomek. 


Ďalšie články