V Prešove sa chystá zmena tarify mestskej hromadnej dopravy

MHD Prešov V prešovskej MHD dôjde k zmenám. Foto: Redakcia

PREŠOV – Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) chystá zmeny. Presné kroky, ktoré podnikne, ale zatiaľ konkretizovať nechcel.

„Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) aktuálne pracuje na zavedení nového spôsobu platby za jednorazové cestovné lístky, s čím bude súvisieť aj úprava tarify MHD a technologické úpravy odbavovacieho systému,” prezradil hovorca DPMP Vladimír Tomek.

Kedy by mali nastať uvedené zmeny však neuviedol. „Po schválení zmien v tarife objednávateľmi budeme cestujúcich o novinkách v dostatočnom predstihu informovať cez všetky dostupné komunikačné kanály,” dodal Tomek. 

Už začiatkom roka však hovorca avizoval, že Dopravný podnik mesta Prešov pripravuje zavedenie platby kartou vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy (MHD).

„V najbližších mesiacoch sa začne postupná montáž, respektíve výmena označovačov cestovných lístkov vo vozidlách MHD a obstarávanie takzvaného acquirera, vďaka ktorému sa bude platba vo vozidlách MHD uskutočňovať. Nevyhnutné budú aj úpravy tarify MHD v Prešove,” ozrejmil hovorca.

Podľa nášho dobre informovaného zdroja by malo tiež dôjsť napríklad k zrušeniu 10-minútového lístka, ktorý by mal nahradiť 20-minútový lístok.


Ďalšie články