Verejnosť má poslednú šancu vyjadriť svoje pripomienky k návštevnému poriadku TANAP-u

tanap poriadok Podľa Ministerstva životného prostredia SR môže byť návštevný poriadok v prípade potreby upravovaný. Foto: tatry.sk

POPRAD – Verejnosť má ešte posledný týždeň na to, aby mohla ovplyvniť podobu Návštevného poriadku Tatranského národného parku.

Napriek tomu, že poriadok vstúpil do platnosti vlani 15. decembra, ešte stále čaká na aktualizáciu. Ľudia majú možnosť posielať svoje návrhy a pripomienky správe národného parku do nedele 31. marca.

Podľa Ministerstva životného prostredia SR môže byť návštevný poriadok v prípade potreby upravovaný. Správa TANAP-u v rámci prípravnej fázy aktualizácie ponúka verejnosti možnosť poslať svoje návrhy na zmeny a úpravy znenia návštevného poriadku. Správa sa bude zaoberať pripomienkami a návrhmi verejnosti v súlade so záujmami ochrany prírody a krajiny na území Tatranského národného parku.

Napriek tomu, že nie všetci sú spokojní s novým návštevným poriadkom, správa TANAP-u zdôrazňuje dôležitosť zhodnotenia prípadných zmien po celú zimnú a letnú sezónu. Podľa námestníka riaditeľa Správy TANAP-u Petra Spitzkopfa je nevyhnutné zhodnotiť, čo je v poriadku, dobré a čo zlé, až potom, čo prebehne dostatočne dlhá doba po jeho vstupe do platnosti.

Po zapracovaní relevantných návrhov a pripomienok správa TANAP-u odošle návrh na zmenu návštevného poriadku odboru starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade v Prešove, ktorý začne legislatívny proces s cieľom schválenia aktualizácie.

(SITA, der)


Ďalšie články