Majetkové priznania Milana a Františka: Majerský má haciendu pod Tatrami, Oľha „len“ dom v Prešove

Zatiaľ čo František Oľha býva v bežnom dome, Milan Majerský sa nedávno nasťahoval do veľkorysej haciendy pod Tatrami. Foto: fcb F.O/fcb M.M.

PREŠOV – Aktuálne majetkové priznanie prešovského župana neobsahuje presné informácie o jeho dome v obci Mlynica v okrese Poprad. Zatiaľ čo pôvodne píše o rozostavaných domoch – rodinnom a záhradnom, dnes už je situácia iná – nehnuteľnosti sú hotové a obývané Majerským a jeho druhou manželkou Miriam Lexmann. O tom, že šéf KDH sa neinšpiroval biblickými veršami evanjelistov o chudobe, svedčí skutočnosť, že hlavný dom má rozlohu 336 a menší 82 m², čo je viac než veľkorysé bývanie pre dvojicu päťdesiatnikov bez spoločného potomka.

Milan Majerský, predseda Prešovského samosprávneho kraja

Z výkonu verejnej funkcie zarobil vlani 67 087 eur, ďalšie príjmy nemal. Majerský vlastní byt v Levoči, trávnaté porasty a dva domy v Mlynici (v apríli v čase podávania priznania boli ešte vo fáze rozostavania, dnes, až na nejaké drobnosti, sú už dokončené). Prešovský župan priznáva vklad v banke, dva hypotekárne úvery (2014 a 2021), vlastníctvo umeleckých predmetov, a tiež osobný automobil Škoda z roku 2018, ktorý má na lízing.

František Oľha, primátor mesta Prešov

Z výkonu verejnej funkcie získal 11 520 eur, iné príjmy boli v sume 10 270 eur. Oľha je majiteľom rodinného domu s dvojgarážou v Prešove, priznáva aj vlastníctvo tridsiatich percent akcií rodinnej firmy. Na krku však má splácanie dvoch hypotekárnych úverov z rokov 2012 a 2014.

Majerský aj Oľha napriek splácaniu úverov, sa naozaj nemôžu sťažovať na to, že by treli núdzu.


Ďalšie články