FOTO ako z hororu: Pavúčie mesto? Z prešovského podchodu vám príde nevoľno...

pavucina-3

PREŠOV – Arachnológovia by si síce zgustli, no arachnofobici určite nie. Každý, kto prejde cyklochodníkom na Levočskej ulici v Prešove, môže byť svedkom divokého živočíšneho sveta v jeho časti v podchode. Párty sa začína večer, keď sa popri lampách a na zábradlí vyroja stovky pavúkov, aby si tkali svoje príbytky.

Šokujúci pohľad sa naskytol Stanislave, ktorá počas večernej prechádzky šla podchodom na Levočskej ulici. Už pri vstupe vedela, že sa radšej otočí a pôjde späť smerom, ktorým prišla. „Neskutočné pavučiny. Pavúky veľké ako čerešňa, ktorých tam boli stovky. Naozaj nepríjemný pocit. Boli všade, na lampách, ale aj zábradlí,“ hovorí vystrašená Prešovčanka s tým, že síce nemá panický strach z pavúkov, ale tento pohľad bol priveľa už aj na ňu.

Čistota a poriadok v meste Prešov majú isté trhliny. Foto: Redakcia

Kompetentní sa nevedia zhodnúť, kto má pavučiny odstrániť

Cyklochodník popri rieke Torysa v tejto časti je majetkom mesta Prešov, pričom samotný most je vo vlastníctve štátu. Zisťovali sme teda, koho kompetenciou sú čistota a poriadok v tomto úseku a či vedia o stave, v akom sa mostný objekt nachádza. „Znečistenie na lávke, v tomto prípade konkrétne pavučiny na zábradlí, má odstraňovať správca, ktorým je spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s. r. o. Pavučiny na mostnom objekte má odstraňovať správca mosta, teda Slovenská správa ciest,“ informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.

Prešovský podchod na Levočskej ulici. Kto ho vyčistí? Foto: Redakcia

Slovenská správa ciest však kontruje, že tento objekt nespravuje. „Pod objektom: 103 Úprava chodníkov bol v rámci šiestich úsekov zrealizovaný pod mostom aj cyklochodník v dĺžke 217 m a odovzdaný mestu Prešov,“ tvrdí Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest. Kedy a kto vyčistí zábradlie, sme sa do času našej uzávierky nedozvedeli ani od Správy a údržby komunikácií mesta Prešov.


Ďalšie články