Popradskí poslanci schválili peniaze na veľkoplošné opravy ciest

437696142_835693511915432_253878907648326324_n Ilustračná snímka. Foto: FB Poprad - oficiálna stránka mesta

POPRAD – Správa mestských komunikácií v Poprade môže začať s veľkoplošnými opravami ciest a chodníkov v meste. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zvýšenie rozpočtu tejto mestskej organizácie z pôvodných 1,887 milióna eur o ďalších 3,38 milióna eur. Peniaze sú určené práve na veľkoplošné opravy.

Peniaze sú určené na opravy miestnych ciest a chodníkov dodávateľským spôsobom. Spoločnosť môže začať s vypracovaním podrobného výmeru vybraných miestnych ciest a chodníkov, ktorých sa budú veľkoplošné opravy týkať. Následne pristúpi k vyhláseniu verejného obstarávania.

Veľkoplošné opravy sa dotknú viacerých úsekov miestnych ciest v Poprade. Opravovať budú jednosmernú cestu na Francisciho ullici, Levočskú ulicu od parkoviska na Námestí sv. Egídia po Francsciho ulicu, križovatku ulíc Na letisko a Teplická až po most ponad Velický potok na Teplickej ulici, tiež križovatku ulíc Široká a Hurbanova.

Obnovou prejdú aj Komenského ulica v úseku od Podtatranskej po bytový dom Luxor, Moyzesova ulica v úseku od kruhovej križovatky až po cestu I/66, tiež časť prístupovej cesty na parkovisko na Uherovej ulici. Opravovať budú aj ulice Šrobárova, Rázusova, Rastislavova, Šoltésovej, Podjavorinskej, Karpatská, Ul. 1. mája a Jiřího Wolkra.

Súčasťou veľkoplošných opráv budú tiež chodníky na uliciach Banícka, Okružná, Komenského od bytovky Luxor k základnej škole, na Šrobárovej ulici od bytovky Javorník po Odru a chodníky na uliciach Suchoňova, MPČĽ a Rastislavova.

Mesto Poprad tiež pripravuje výstavbu nového parkoviska na Baníckej ulici. Na tento projekt poslanci schválili 800-tisíc eur. Ďalších 20-tisíc eur schválili na projektovú dokumentáciu na výstavbu parkoviska za bytovým domom Centrum.

Nové veľkoplošné opravy už bude Správa mestských komunikácií v Poprade vykonávať pod vedením nového riaditeľa. Mestské zastupiteľstvo v utorok vymenovalo do funkcie riaditeľa Michala Nováka, ktorý uspel vo výberovom konaní. Bol jediným uchádzačom o túto pozíciu. Správu mestských komunikácií viedol ako poverený riaditeľ od 1. apríla tohto roku. Predchádzajúci riaditeľ Peter Fabian požiadal ešte v januári o uvoľnenie z funkcie z osobných dôvodov.


Ďalšie články