Poznáme mená laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2023

Cena mesta Prešov Cena mesta Prešov Foto: presov.sk

PREŠOV – Verejné ocenenia mesta Prešov za rok 2023 sú už pridelené. Poslanci mestského zastupiteľstva v Prešove o tom rozhodli na stredajšom 13. zasadnutí.

Cenu mesta Prešov za rok 2023 udelia profesorovi Karolovi Horákovi za jeho angažovanosť a vynikajúce tvorivé činy v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, publicistickej a výchovnej oblasti ako aj za mimoriadny prínos, prezentáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí na základe dlhodobej aktívnej tvorivej a činorodej práce.


Iveta Hurná si cenu mesta Prešov prevezme za vynikajúce výsledky v oblasti kultúry, vzdelávania, za osobnostný vklad a zanietenosť pre progres regionálneho knihovníctva, reprezentáciu mesta a predovšetkým vedenie Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove.

Zora Mihoková dostane ocenenie za jej aktívny dlhoročný prínos, odborné a mimoriadne ľudské úsilie pri propagácii mesta Prešov, reprezentáciu a zviditeľnenie Prešova na Slovensku i v zahraničí.

Ocenenie Opálové zrnko mesta Prešov pre podnikateľské subjekty si odnesie firma SEAK, s. r. o. za významný prínos na technologickom trhu, za zavádzanie inovatívnych metód do vývoja a výroby, za prínos v oblasti zamestnanosti, ekonomického rozvoja mesta a šírenie jeho dobrého mena a prezentáciu doma i v zahraničí.  

Čestné občianstvo mesta Prešov získa Peter Lipa za jedinečné a celoživotné hudobné úspechy, cez ktoré svojou hudbou a umením reprezentuje svoje rodné mesto ako významný prameň hudobnej kultúry nielen na Slovensku, ale aj na medzinárodnej úrovni.

Odovzdávanie verejných ocenení mesta Prešov sa uskutoční na slávnostnom zasadnutí MsZ mesta Prešov, ktoré je tento rok plánované na stredu 5. júna 2024.


Ďalšie články