Dni mesta Prešov 2024. Poznáme prvé mená účinkujúcich

Knechtová 1 Počas Dní mesta Prešov 2024 vystúpi Katarína Knechtová s kapelou. Foto: FB Katarína Knechtová/Juraj Majerský

PREŠOV – Prípravy na najväčší mestský festival plný hviezd slovenskej a českej hudobnej scény vrcholia. Dni mesta Prešov 2024 v réžii mesta Prešov a PKO Prešov prinesú do centra zábavu aj množstvo noviniek. 

Od 20. do 23. júna 2024 čaká na všetkých návštevníkov a obyvateľov Prešova program plný skvelých koncertov, tanečných vystúpení a zábavných sprievodných aktivít pre malých i veľkých. Hlavným dejiskom bude už tradične pešia zóna. Pódium bude na rovnakom mieste ako minulý rok, pri Konkatedrále sv. Mikuláša.

Pripravený program, ktorý isto osloví všetky vekové kategórie, je zostavený z hudobných a tanečných hviezd zo Slovenska aj z Českej republiky.

Vidieť a najmä počuť budete rodáčku Katku Knechtovú, víťazku Česko-Slovenskej SuperStar Terezu Maškovú, kapelu Le Payaco a iných. Najmenších roztancuje Fíha Tralala, chýbať nebudú ani Kúzelník Gabi či trojnásobné majsterky sveta Mažoretky Diridonky. 

Návštevníci sa môžu tešiť aj na gastrozážitky v podobe osviežujúcich nápojov a chutného jedla.

Pripravené sú tiež novinky. Jednou z nich je program v partnerských inštitúciách, ktoré ponúknu aktivity a podujatia pre širokú verejnosť. Okrem tradičného programu budú podujatia aj v Krajskej galérii v Prešove, Krajskom múzeu v Prešove a kluboch Christiania a Wave.

Počas tohto ročníka Dní mesta Prešov sa budú používať len zálohovateľné poháre, ktoré zabezpečuje partner podujatia. Okrem ekologického rozmeru si tak každý návštevník odnesie praktický darček. Pripravujú aj netradičné sedenie v gastrozóne. 

V spolupráci s partnermi Dní mesta Prešov bude pripravená bohatá tombola. Za 4 nazbierané pečiatky (na určitých miestach v rámci programu) bude návštevník zaradený do žrebovania o sud piva, zásobu pitného režimu, auto na víkend, voľný MHD lístok na rok, poukážku na kultúru a iné skvelé ceny. 

„Dramaturgia je v tomto roku pripravená tak, aby si každý v programe našiel to svoje. Cieľom bolo vytvoriť pestrý, kvalitný a multižánrový festival. Každý deň bude zameraný na inú cieľovú kategóriu. Historické centrum premeníme na festivalové mestečko plné hudby, tanca, vôní, jedál a atmosféry. Sme radi, že sa k tejto vízii rozhodli pripojiť aj prešovské kultúrne organizácie a kluby, ktoré budú dopĺňať program na pódiu tak, aby si každý mohol vybrať to pravé pre seba,“ uviedla riaditeľka PKO Barbora Rusiňáková. 

(Mesto Prešov/ber)


Ďalšie články