Už viete, ako strávite víkend? Máme pre vás niekoľko tipov

Ilustračný obrázok. Zdroj: pixabay Ilustračný obrázok Foto: pixabay

PREŠOV – Najmä v sobotu (3. 2.) bude Prešov žiť kultúrnymi akciami. Počas dňa si môžete vybrať z niekoľkých rozprávok, večer čaká milovníkov vína v centre Prešova malá vínna cesta.

Výstava

VLADO SEMAN: POWER OF MISERY, 2. 1. – 25. 2. 2024, Krajská galéria v Prešove, čas: 9.00 – 17.00 hod.

Vladimír Seman je multimediálny umelec, grafik a maliar pôsobiaci v Prešove. Jeho autorská výstava predstavuje výber z relatívne neznámej digitálno-grafickej tvorby, ktorá ironizuje otázky prežívania kolektívnych zážitkov a iniciuje divákov k participácii v umeleckom diele.

Divadlo

Rozprávka Špinuška: 3. 2. 2024, Literárna kaviareň Viola, Prešov, čas: 10.00 hod., vstupné 6 eur

Predstavenie je určené deťom od 4 do 12 rokov a všetkým dospelým, ktorí ostali v kútiku duše deťmi. 

Rozprávka

Princ Peter: 3. 2. 2024, Hvezdáreň a planetárium v Prešove, čas: 11.00 – 12.00 hod., vstupné 2,50 eura

Astronomický rozprávkový program vhodný pre mladších školákov. Pôvodný rozprávkový program pod umelou hviezdnou oblohou planetária je spracovaný v štýle klasickej rozprávky. Princ Peter požiada princeznú Drahoslavu o ruku. Musí však splniť jednu úlohu, a to správne odpovedať na otázku: Čo je na tomto svete najdrahšie? Na odpoveď má iba jeden pokus.

VOLEJBAL

VK MIRAD UNIPO Prešov vs. VKP Bratislava: Športová hala Prešovskej univerzity, Prešov, 3. 2. 2024, čas: 16.00 hod., vstupné 4 eurá 

V sobotu (3. 2. 2024) o 16.00 hod. pokračuje Niké Extraliga mužov zápasmi 3. kola 2. časti. Hráči VK MIRAD UNIPO Prešov na domácom ihrisku v skupine A o 1. – 4. miesto privítajú družstvo Bratislavy. 

PREŠOVSKÉ VÍNNE PIVNICE 2024: 3. 2. 2024, čas: 14.00 – 22.00 hod., degustačná súprava 25 eur

Užite si osem malokarpatských vinárstiev v ôsmich prešovských podnikoch. Ochutnajte skvelé slovenské vína a spoznajte prešovské vínne pivnice s dávnou, slávnou históriou. Od 14. do 22. hodiny sa budú degustovať slovenské vína v podnikoch, ktoré sa podujatia zúčastňujú. V každom sa bude prezentovať jedno vinárstvo, a tak počas sobotňajšieho popoludnia a večera vznikne v centre Prešova malá vínna cesta. Milovníci vína ju môžu absolvovať v ľubovoľnom poradí a degustovať podľa vlastnej chuti.

Rozprávka s pesničkami

AKO JANKO MARIENKU HĽADAL: Divadlo na Sídlisku (Sídlisko III PREŠOV), 3. 2., čas 16.00 hod., vstupné 5 eur

Jankovi sa stratila sestra Marienka, kde ju nájde a ako? Cesta to bude neľahká a bude musieť veľa skúsiť a s mnohým sa popasovať. Ako to dopadne? Podarí sa mu sestru nájsť? V rozprávke s pesničkami sa to dozviete.

Zdroj: predpredaj.sk

fb: Divadlo na Sídlisku

Ďalšie články