Koncerty, divadlo či výstavy. Prešovčanov čaká kultúrou nabitý víkend

Zdroj: Pixabay Foto: Pixabay

PREŠOV – Stačí si len vybrať. Počas voľných víkendových dní si na svoje prídu všetky vekové kategórie. Ponuka kultúrnych akcií je bohatá. 

Výstava Martin Hreha: TRAVERZY, 26. – 28. 1. 2024, Krajská galéria v Prešove, čas: 9.00 – 17.00 hod.

Individuálna výstava autora mladej generácie (*1991) je výberom minimalistických objektov a veľkoformátovej meditatívnej maľby. Hrehov sústredený tvorivý princíp analyzuje témy rituálu, prázdna, vzťahy gesta a formy a celkového (ne)potenciálu vnímania.

Výstava VLADO SEMAN: POWER OF MISERY, 26. 1. – 25. 2. 2024, Krajská galéria v Prešove, čas: 9.00 – 17.00 hod.

Vladimír Seman je multimediálny umelec, grafik a maliar pôsobiaci v Prešove. Jeho autorská výstava predstavuje výber z relatívne neznámej digitálno-grafickej tvorby, ktorá ironizuje otázky prežívania kolektívnych zážitkov a iniciuje divákov k participácii v umeleckom diele.

Koncert TERI ČIKOŠ, 26. 1. 2024, Poetika bistro & coffee & wine, čas: 19.00 hod.

Slovenská speváčka a pesničkárka Teri Čikoš (spev & gitara) otvorí novoročnú sezónu hudobných večerov v Poetike a spolu s hudobníkom Richardom Burim (cajón & perkusie) nás svojimi piesňami prevedú žánrami ako džez, folk a pop, ktorých hlavnou témou bude láska.

Divadlo pre dospelých ODAMŠENEODAM, ČESKO-SLOVENSKÝ kabaret na tanieri, 26. 1. 2024, Divadlo Viola, Tkáčska 2, Prešov, čas: 18.00 hod.

Divadelná inscenácia pre dospelých mapuje príbehy niekoľkých žien a dievčat z Čiech a Slovenska, ktoré posúvali hranice. Nenápadné, ale vytrvalé rebelky bojovali za práva žien, snažili sa uplatniť sa v umení, športe alebo vo vede. 

Divadlo pre deti TRAJA VLCI A PRASIATKO, Divadlo na Sídlisku, 27. 1. 2024, Mukačevská 29, Sídlisko 3, Prešov, čas: 16.30 hod.

Rozprávka Traja vlci a prasiatko je komédia určená nielen deťom, ale aj rodičom a starým rodičom, alebo slobodným či zadaným ľuďom v produktívnom veku. Voľným námetom sú všetkým známe tri prasiatka. Príbeh Pigora (prasiatko), ktorý sa snaží zachrániť sa pred zjedením, je vtipný, ba až klaunský, sprevádzaný chytľavými pesničkami. Eco-bio-raw zdravá rozprávka s odkazom najmä na kamarátstvo a zdravý životný štýl.

Koncert Edo Klena a hostia, Bol som tu – Kaviareň DAMA, Weberova 11, 27. 1. 2024, Prešov, čas: 19.30 hod.

Koncert originálnych piesní známeho prešovského textára, skladateľa a pesničkára v sprievode skvelých hudobných hostí.

Koncert TÁRAJKO A POPLETAJKA, 7 ROKOV S VAMI, 28. 1. 2024, Kino Skala, čas: 16.00 hod.

Turné 7 ROKOV S VAMI je zostrih najlepších divadelných scénok a videoklipov Tárajka a Popletajky v jednom predstavení, obohatený o najnovšie pesničky a nových rozprávkových kamarátov.

Zdroj: Krajská galéria Prešov
Zdroj: Poetika
Zdroj: Tárajko a Popletajka

Ďalšie články