V nedeľu sa začínajú popradské Divadelné fašiangy. Prídu súbory zblízka i zďaleka

Poprad Divadlo Commedia Herci Divadla Commedia po predstavení. Foto: FB Commedia Poprad

POPRAD – Popradské Divadlo Commedia otvorí túto nedeľu ďalší ročník Divadelných fašiangov. Na divákov čaká v divadelnej sále v Poprade-Spišskej Sobote sedem nedieľ, počas ktorých sa predstaví šesť rôznych súborov. Tentoraz medzi nimi chýba domáce Divadlo Commedia, ktoré však bude mať zastúpenie v podobe režiséra hneď troch divadelných hier.

„Jeden z našich kľúčových hercov, ktorý hrá takmer v každej hre – Vlado Vaľko, má zdravotné problémy,“ zdôvodnil absenciu domáceho súboru v programe Divadelných fašiangov pre Prešovský Štandard principál Divadla Commedia Vladimír Benko. Tie otvorí už túto nedeľu Slovenské divadlo Vertigo z Budapešti s hrou Herečky.

Postupne sa v divadelnej sále v Spišskej Sobote predstavia Divadlo mladých Šuňava s hrami Trúchliaci pozostalí a Rysavá jalovica, Divadlo Ramagu zo Spišskej Starej Vsi s hrou Audiencia, Divadlo Shanti z Prievidze s hrou Ženba, divadlo Na skok z Raslavíc s hrou Tri šestri a Divadelný klub Jirásek z Českej Lípy s hrou Lakomec.

Výber účinkujúcich divadiel na fašiangoch nie je podľa Benka náhodný. „Počas roka cestujeme po Slovensku, Čechách, ale i ďalších krajinách a keď vidíme hru, o ktorej vieme, že zaujme nášho diváka, tak ich jednoducho pozveme,“ povedal Vladimír Benko. Hoci Commedia nebude na tohtoročných fašiangoch vystupovať, zastúpenie bude mať. Vladimír Benko je režisérom troch hier, ktoré budú uvedené v Poprade. Ide o obe hry Divadla mladých zo Šuňavy a tiež hra Audiencia.

Domovským stánkom Divadla Commedia aj Divadelných fašiangov je divadelná sála v Poprade-Spišskej Sobote. Jej kapacita je približne 140 miest. Všetky predstavenia sa začínajú v nedeľu o 18. hodine. Vstupné na jedno predstavenie je desať eur. Lístky si môžu záujemcovia kúpiť priamo u principála, alebo v Mestskej informačnej kancelárii v Poprade.


Ďalšie články