Pôvabná východniarka v parchovianskom kroji zožala úspech v Číne. Aké má dojmy z účasti na miss?

Laura Majerčáková Východniarka prezentovala našu krajinu na svetovej súťaži krásy. Foto: Black&White Productions

PREŠOV – Laura Majerčáková, krásna a úspešná 20-ročná modelka z Levkoviec, sa v exkluzívnom rozhovore s nami podelila o svoje skúsenosti a dojmy z účasti na prestížnej súťaži Miss Tourism World 2023 v Číne, kde sa prebojovala medzi najlepších desať súťažiacich. V interview hovorí o kultúrnych zážitkoch, príprave na súťaž a posolstve, ktoré chce odovzdať mladým dievčatám snívajúcim o podobnom úspechu.

Ako sa cítite po tom, ako ste sa dostali do Top 10 na prestížnej súťaži Miss Tourism World v Číne, reprezentujúc Slovensko a vašu rodnú dedinku Levkovce?

Je to neskutočný zážitok a neopísateľný pocit, čo sa v posledných týždňoch udialo. Som veľmi šťastná, že som sa umiestila tak vysoko.

Môžete zdieľať svoje prvé dojmy z Číny, jej kultúry a ľudí, počas vášho takmer dvojtýždňového pobytu?

Čína je veľmi zaujímavá a bohatá na kultúru a pamiatky. Tým, že som bola pred letom roku 2023 v Indii, zažila som tak dve priam neporovnateľné krajiny. Čínu som vnímala ako vyspelú a veľmi nábožensky založenú krajinu. Čo sa týka ľudí, boli k nám vždy veľmi milí a priateľskí. Našťastie sme sa nikdy nedostali do žiadnej nepríjemnej situácie. Stále s nami chodil niekto zo štábu, takže sme sa samy mimo hotela nedostali.


Parchoviansky kroj mal v Číne úspech. Foto: Black&White Productions

Ako ste sa pripravovali na súťaž, najmä na rôzne skúšky a choreografie? Bola to pre vás veľká výzva?

Na súťaž sme potrebovali niekoľko spoločenských šiat, takže som navštevovala rôzne salóny a vyberala tie najvhodnejšie. Taktiež sme potrebovali národný kostým, ktorý som mala požičaný zo súboru Magura z Kežmarku a bol to parchoviansky kroj. Ďalej sme potrebovali darčeky pre všetky súťažiace a jeden špeciálny darček na charitu. Čo sa týka talentovej show, tak som spievala Čerešne od Hany Hegerovej. Trénovala som chôdzu a spev. Mali sme niekoľko skúšok na finále súťaže, ktoré pre mňa neboli extra náročné. S ostatnými dievčatami sme zažili množstvo zábavných chvíľ a čas nám plynul veľmi rýchlo. Napriek nedostatku spánku za to tie celodenné aktivity stáli.

Mali ste nejakú obľúbenú časť súťaže, alebo ste si priniesli nezabudnuteľný zážitok, ktorý by ste nám mohli opísať?

Celá súťaž bola veľmi zaujímavá, ale mňa osobne najviac zaujali čínske predstavenia a pochody s drakmi v rôznych maskách, pretože nič také som doposiaľ nevidela. Môj nezabudnuteľný zážitok bolo jednoznačne finále. Bohužiaľ, počasie nám v ten deň neprialo, teplota bola len 4 stupne Celzia a finále sa konalo pod holým nebom. Bolo to náročné hlavne v plavkách, no všetky sme to našťastie zvládli.

Ako ste vnímali reakcie a podporu ľudí z vašej domoviny, keď ste dosiahli taký úspech na medzinárodnej úrovni?

Podpora, ktorú mám, je na nezaplatenie. Mám tú najúžasnejšiu rodinu a priateľov, bez ktorých by som sa touto cestou asi nevybrala. Všetci sa veľmi tešia a sú hrdí.

Plánujete v budúcnosti pokračovať v účasti na súťažiach krásy, alebo sa zameriate na iné aspekty vašej kariéry a života?

Pravdupovediac, dopredu si nič neplánujem. Vždy mi nejakým spôsobom do cesty príde niečo zaujímavé a ja som novým možnostiam a príležitostiam stále otvorená. Určite ma teraz modeling a miss napĺňajú a bavia, tak uvidíme, kam povrdú ďalšie kroky. Spolupracujem s národnou riaditeľkou BLACK & WHITE Productions Katarínou Ficelovou, vďaka ktorej som sa zúčastnila na Miss Tourism World v Číne, a verím, že čoskoro niečo opäť naplánujeme.

Obrovský úspech mladej východniarky v Číne. Foto: Black&White Productions

Aké posolstvo by ste chceli odovzdať mladým dievčatám a ženám, ktoré snívajú o účasti v takýchto súťažiach, alebo sa chcú vydať na podobnú cestu?

Dievčatám by som určite odkázala, aby sa ničoho nebáli, vyskúšali všetko, čo im život ponúka, pretože prežijeme iba jeden. Niekedy sa dievčatá brzdia myšlienkami, že nie sú dosť dobré, pekné, čo všetko sa im na nich nepáči a s čím nie sú spokojné… Hlavné je si uvedomiť, že nikto nie je dokonalý. Treba si veriť, pretože to je kľúč. Páčiť sa samej sebe taká, aká si, a predať to.


Ďalšie články