Spoločným krokom k úspechu. Kraj podpísal so SARIO-m memorandum o podpore investorov

439227590_833608798800248_6863621766804322384_n-1024x709 Predseda PSK Milan Majerský a Róbert Šimončič, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Foto: PSK

PREŠOV – Prešovský samosprávny kraj (PSK) oficiálne potvrdil spoluprácu so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v oblasti podpory socio-ekonomických partnerov a investorov. S agentúrou podpísal spoločné memorandum. Signatármi spečatený dokument je ďalším krokom v prehĺbení doteraz realizovaných aktivít.

Intenzívna spolupráca medzi prešovskou krajskou samosprávou a štátnou agentúrou SARIO spadajúcou do pôsobnosti rezortu hospodárstva pokračuje. Potvrdzuje ju aktuálne podpísané memorandum o vzájomnej spolupráci. Memorandom, k podpisu ktorého obe strany pristúpili v piatok 3. mája, sa zaviazali ďalej podporovať investorov a investičné príležitosti na území Prešovského kraja.

V rámci memoranda sa chcú významnejšie zamerať na analýzu, tvorbu a aktualizáciu metodiky súvisiacej s priemyselnými lokalitami v území, ako aj so zberom údajov o priemyselných parkoch a zónach. Jeho obsahom má byť i mapovanie zelených a hnedých priemyselných parkov a lokalít investičných príležitostí.

Cieľom memoranda je tiež realizácia spoločných školení v území s cieľom zvyšovania informovanosti, odbornosti a profesionálnej siete kontaktov k danej téme. Zaviazané strany zároveň budú participovať na tvorbe sektorových analýz a organizovať spoločné podujatia pre partnerov aj investorov v kraji.

Prešovský samosprávny kraj so zástupcami agentúry v uplynulom období absolvoval desiatky stretnutí s investormi, ktorí hľadajú možnosti uplatnenia svojej výroby na území kraja.

PSK je pripravený byť novým aj etablovaným investorom nápomocný s konzultáciami a propagáciou územia, vrátane ponuky kvalitného odborného i duálneho vzdelávania. Rovnako tak chce byť nápomocný pri špecifických požiadavkách, ako je nastavovanie grafikonu dopravy či širšie mapovanie ponuky územia kraja a pri ďalších, pre investorov dôležitých, témach.

(psk, agi)


Ďalšie články