Obeť požiaru v Lipanoch zatiaľ neidentifiovali. Na mieste sú policajní experti

fire-1474965_1280 Požiar dvoch obydlí v Lipanoch sa skončil tragicky. lustračné foto: Piaxabay

LIPANY – Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok 2. mája ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch. Uviedol to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.

„Na mieste zasahovalo osem príslušníkov z hasičských staníc Lipany, Sabinov a Prešov s tromi cisternami a jednou sanitkou,“ povedal operačný dôstojník s tým, že škoda predstavuje sumu 20-tisíc eur. Podľa doterajších zistení mala byť obeťou požiaru žena.

Podľa informácií hovorkyne Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslavy Knišovej požiar zasiahol prístrešok a následne sa rozšíril aj na obydlie. Zasahujúci hasiči požiar uhasili približne po 6.30 hod.

Zasahovali aj hasiči zo Sabinova a Prešova. Príčina vzniku požiaru nie je známa. Stanoví ju zisťovateľ príčin požiaru, ktorý je na mieste zásahu.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vedie v súvislosti so štvrtkovým požiarom v Lipanoch trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Požiar si vyžiadal jednu obeť.

„Na mieste sú stále vykonávané neopakovateľné a neodkladné úkony za prítomnosti expertov z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Košice. V objekte, kde došlo k požiaru, bolo nájdené ľudské telo doposiaľ nezistenej totožnosti,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová a doplnila, že vzhľadom na procesnú situáciu bližšie informácie momentálne nie je možné poskytnúť.

(tasr, sita, kol)


Ďalšie články