Štvorica Prešovčanov sa dostala do súťaže o najlepších hádzanárov Slovenska

Podporte Prešovčanov v súťaži o najlepších hádzanárov Slovenska Damián Mitaľ (vľavo hore), Lukáš Urban, Erik Fenár, Igor Čupryna Foto: tatranpresov.sk/ koláž

PREŠOV – O najlepších hádzanároch Slovenska už tradične rozhoduje hlasovanie verejnosti, do ktorého sa na jednotlivých postoch dostala aj štvorica hráčov Tatrana Prešov.

Z prešovských hráčov boli nominovaní Damián Mitaľ, Erik Fenár a Lukáš Urban, ktorý zabojuje hneď o tri ceny. Spolu s Igorom Čuprynom sa uchádza o post najlepšieho hráča Niké handball extraligy (NHE) a nominovaný je v hlavnej kategórii – Najlepší hádzanár Slovenska.

O titul Najlepšieho hádzanára Slovenska za rok 2023 zabojuje Lukáš Urban proti dvojici Ľubomír Ďuriš a Teodor Paul. Súboj so strednou spojkou Považskej Bystrice Ľubomírom Ďurišom zvedie prešovský odchovanec aj v kategórii Najlepší hráč NHE, kde má Tatran dvojnásobné zastúpenie. O víťazstvo v nej okrem Urbana zabojuje aj slovenský reprezentačný brankár Igor Čupryna.

Lukáš Urban je v hre aj na pozíciu najlepšej ľavej spojky za uplynulý rok na Slovensku. O túto cenu sa v hlasovaní „pobije“ s Jakubom Prokopom. V nominácii sú aj naši dvaja krídelníci – vekom ešte juniori, ale obaja už majú skúsenosti z mužskej reprezentácie.

Damián Mitaľ bojuje na poste ľavého krídla o hlasy verejnosti proti skúsenému Jurajovi Briatkovi a Erik Fenár má proti sebe v kategórii pravé krídlo ešte zvučnejšie meno – obhajcu víťazstva v celej ankete a trojnásobne (2016, 2021, 2022) najlepšieho hádzanára Slovenska, Tomáša Urbana.

Okrem mužskej kategórie sa hlasuje aj v ženskej časti. Hlasovať je možné iba raz z jednej e-mailovej adresy. Hlasy je potrebné odovzdať do štvrtka 9. mája na webovej stránke Slovenského zväzu hádzanej.

(tatranpresov.sk, agi)


Ďalšie články