Foto: Výstava ABC stavebníctva – Záhrada je v plnom prúde. Čo ponúka?

titulna-ABC V ponuke je množstvo rastlín, bylín, priesad či okrasných stromčekov. Foto: Redakcia

PREŠOV – Množstvo rastlín, ovocných stromčekov, okrasných drevín, trvaliek, ale aj stavebníckych či gastronomických noviniek. Pre deti skákací hrad, prehliadka tankov a vojenskej techniky, a to všetko za prenikavej vône pečených dobrôt. Výstava ABC stavebníctva Záhrada odštartovala.

V Prešove v stredu začala najväčšia záhradnícko-stavebnícka výstava na východnom Slovensku ABC stavebníctva Záhrada. Areál Tatran Hanball arény v Prešove sa premenil na centrum potrieb pre záhradníkov a stavebníkov. Ešte do piatku 19. apríla čakajú návštevníkov slovenskí aj zahraniční vystavovatelia, tradičný šarišský závin, atrakcie pre deti či výstava vojenskej techniky.

Jubilejný 30. ročník je plný noviniek aj symboliky. V interiéri aj exteriéri haly sa o pozornosť návštevníkov uchádza približne 140 vystavovateľov stavebnín a záhradníctva najmä zo Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska či Ukrajiny.

„V záhradníckej časti výstavy sa predávajú okrasné kvetiny, ovocné stromčeky, sadbové zemiaky, priesady zeleniny a jahôd. Ďalej u nás nájdu ľudia záhradné náradie, pergoly, altánky, záhradný nábytok aj štvorkolky,“ vymenoval Róbert Šalata, riaditeľ agentúry Bocatius, ktorá zastrešuje podujatie organizačne.

Zo stavebnín sú k dispozícii fotovoltika, tepelné čerpadlá, solárne panely, ale aj okná, dvere, podlahy, strešné krytiny či ploty. Šalata zdôrazňuje, že je veľmi dôležité, že výstava nie je zameraná len na objednávky a nákup, ale aj na odborné poradenstvo.

https://presov.standard.sk/524289/slovensky-gordon-ramsay-sefkuchar-spod-tatier-stavia-na-nohy-slovenske-restauracie]

Vo štvrtok dopoludnia bola výstava plná ľudí. Najväčší záujem prejavili o priesady a ovocné stromčeky. Atmosféru dotvárala hudba, výstava je moderovaná. V stánkoch sme videli tovar rôzneho druhu.

Okrem stavebnín a záhradníckeho tovaru sme našli napríklad aj prírodné soli do kúpeľa, hračky, minerálne kamene a výrobky z nich, prútené a drevené výrobky, včelie produkty, oblečenie, údené mäsové výrobky či domáce pečivo. Z teplých jedál si môžu návštevníci pochutnať na pečenom mäse, langošoch, rýchlom občerstvení, cukrovej vate aj popcorne.

Zaujímavá je ponuka stavebnej techniky a mechanizmov. Vystavujú  sa bagre, rýpadlá, dumpre, hydraulické kladivá najlepších svetových značiek. Nezaostáva ani záhradná a poľnohospodárska technika, malotraktory, štvorkolky, kosačky či motocykle.

Sprievodný program sa začína vo štvrtok od 15.00 hod., a to predstavením tradičného šarišského závinu. Koláč bude 15-metrový a bude v ňom 30 cien. „Návštevník si kúpi závin a kto vo svojom kúsku nájde žetón, má cenu. Ceny sú atraktívne, napríklad vysávač v hodnote 500 eur, finančné odmeny, vstupenky do akvaparku a podobne,“ prezradil R. Šalata. Veľtrh je otvorený od 10.00 hod. do 18.00 hod.

Tak čo, zastavíte sa?

Foto: redakcia


Ďalšie články