Park zvierat v meste Stropkov začal novú sezónu

Stropkov - minizoo Mimoriadne zaujímavý záber líšky. Foto: Archív Park zvierat

STROPKOV – Najnavštevovanejšia turistická atrakcia v meste otvorila počas víkendu svoje brány. Vedenie Parku zvierat (v minulosti ZOO parku), pripravilo v novej sezóne pre návštevníkov a milovníkov zvieratiek niekoľko noviniek.

Jednou z nich sú nové druhy zvierat. Podarilo sa im získať korytnačky močiarne a beznohé jašterice – bazilišky. „V najbližších dňoch pribudnú pštrosy nandu a kengury, ktoré očakávame v priebehu budúceho týždňa,“ informoval vedúci parku Kamil Soóš.

Spomenul, že na detskom ihrisku počas zimnej prestávky vybudovali výbeh pre ovce a kozy. Ten by mal fungovať na spôsob kontaktnej ZOO. Ďalšou novinkou je voliéra pre mačkovité šelmy, ktorá pribudne pri pavilóne s primátmi.

„Všetko budeme realizovať za pochodu, radi by sme práce ukončili ešte počas sezóny. Postupne sa zameriame aj na rekonštrukciu detského ihriska, ktoré prešlo pred sezónou nevyhnutnou údržbou. Príjemným spestrením je oddychový priestor Rozprávková chalúpka, kde sa premietajú filmy s témou ekológie a ochrany prírody,“ predstavil ďalšie plány šéf stropkovskej minizoo.


V Parku zvierat sa nachádza viac než 80 kusov zvierat zo 43 živočíšnych druhov. Atrakcia je v prevádzke denne v čase od 10.00 do 17. 00, počas víkendov ešte o hodinu dlhšie.

(Tasr, pirsch)

Foto: Archív Park zvierat


Ďalšie články