Prešovskí volejbalisti budú po dvoch rokoch bojovať o bronz

Prešov v semifinále vypadol s Komárnom Prešovu sa dokonalá otočka so súperom nepodarila, zabojuje o tretie miesto. Foto: Veronika Mihaliková

PREŠOV – Vo štvrtok pokračovala štvrtými semifinálovými zápasmi play-off Niké Extraliga mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na dvojsetové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku.

Stalo sa tak po setoch 21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15. Prešovčania sa tak museli skloniť pred súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.

Prešov stiahol náskok Komárna, no v tajbrejku nestačil

Duel odohrali v Športovej hale Prešovskej univerzity v Prešove pred 340 divákmi. Stretnutie odštartovali lepšie hostia, ktorí zaskočili Šarišanov a už po hodine hry viedli 2:0. Domáci sa však v treťom a štvrtom sete rozohrali a koncentrovaným výkonom poslali zápas do tajbrejku. Dokonalý obrat sa však nekonal. Hostia boli v koncovke piateho setu trpezlivejší a stali sa prvými finalistami.

Najviac bodujúcim hráčom a MVP sa stal domáci univerzál Erik Gulák, ktorý pomohol svojmu družstvu 24-timi bodmi. Hosťujúci hrajúci tréner Komárna František Ogurčák sa rozhodol oceniť výkon svojho blokára Filipa Mačuhu. Séria o titul aj bronzové medaily najvyššej volejbalovej súťaže mužov je z dôvodu reprezentačných povinností juniorov na programe až od 13. apríla 2024.

Tréner východniarov ocenil vyrovnanie manka

„Som rád, že sme to otočili do tajbrejku. Toto je pozitívum, že diváci mali emócie tu v hale, alebo pred obrazovkou, že sme im ich dopriali. Každopádne, sme v profesionálnom športe. Prehrali sme. Musíme uznať kvalitu súpera, ktorý ma širší káder. Využil ho maximálne, ako sa dalo. Prajeme im úspech vo finále,“ uviedol po zápase lodivod domáceho tímu Erik Digaňa.

„V prvom rade chcem pogratulovať tímu, pogratulovať Prešovu, pretože hral skvelý zápas. Sériu hrali výborne, veľmi ma prekvapili. Dnes veľmi dobrý vstup, konečne nám vyšiel úvod zápasu. Myslím si, že tretí set sme si prehrali sami. Netvrdím, že Prešov nehral dobre, ale, žiaľ, nezvládli sme to na servise, kde sme odhadom pokazili deväť podaní.

Ostatné lopty boli viac prehodené a ťahaním hry, ako nejaký servis. Tam nastal zlom. Prešov sa dostal na koňa a bolo to veľmi ťažké. Chcem pochváliť všetkých chalanov, že bojovali o každú loptu. Takto sa hrá play-off. Myslím si, že pre divákov to bola veľmi pekná séria. Prešov sa nemá za čo hanbiť. My sa tešíme. Myslím si, že Prešov skončí tretí, verím im v tom a pevne dúfam, že my by sme si mohli vybojovať titul,“ povedal asistent trénera Rieker UJS Komárno František Ogurčák.

(Jana Peregrinová, Promarketing)


Ďalšie články