Smrť talentovaného muzikanta účinkujúceho aj vo filme prišla priskoro

uprimnu-sustrast_presovsky-1 Foto: redakcia

VEĽKÁ LOMNICA – Zármutok zasiahol hudobnú a umeleckú scénu. Na svoj posledný odpočinok odišiel muzikant Ladislav Lacko. Mnohí si ho môžu pamätať aj z filmu Kapela, kde účinkoval ako kontrabasista. Smutnú správu oznámili členovia skupiny Gypsy Band Lomnické Čháve.

Výborný muzikant Ladislav Lacko, ktorého mnohí poznali aj pod menom Stano, bol hudobník, ktorý účinkoval v slovenskom dokumentárnom filme Kapela z roku 2018. Stvárnil v ňom kontrabasistu. Film Kapela je voľným pokračovaním filmu Všetky moje deti.

Zachytáva túžbu po životnej zmene, sebapresadení a účinkovaní na veľkom pódiu. Stanislav Čonka z osady Veľká Lomnica v ňom zhodnotí prirodzený talent miestnych muzikantov a zostaví kapelu Gypsy Band Lomnické Čháve.

Kapela zahrala na festivale Pohoda v roku 2017. Ako neznámi muzikanti zažiarili a o rok neskôr na festivale odohrali veľký záverečný koncert. Dokázali, že majstrovsky ovládajú svoje remeslo a sú schopní do rána baviť tisícky ľudí.

Mnohí na nezabudnuteľného kontrabasistu spomínajú ako na veselého a dobre naladeného chlapa. „Málokto vedel vtipy rozprávať tak, ako vedel len on. Aj keď sa naše cesty rozišli, priateľstvá a kamarátske vzťahy zostali. Budeš chýbať nám, budeš chýbať svojej rodine, budeš chýbať všetkým. Zahraj tam v nebi poriadny čardáš, kamarát, aby všetkým bolo veselo, aby všetci tancovali. Tak si ťa navždy budeme pamätať. Odpočívaj v pokoji, nech Ti večné svetlo svieti naveky, Stano. Česť Tvojej pamiatke,” uviedli so smútkom v srdci členovia kapely Lomnické Čháve na svojej facebookovej stránke.

https://www.facebook.com/lomnickechave/posts/968578204838555?ref=embed_post

(regiony.zoznam, dol)


Ďalšie články