Poprad pozýva ľudí na ďalší protest. K aktivite vyzýva aj zvyšok Slovenska

Poprad protest 2 Na námestí v Poprade sa konal ďalší občiansky protest. Foto: Rastislav Ovšonka

POPRAD – Organizátori protestov proti súčasným krokom vlády ohrozujúcim demokraciu a právny štát na Slovensku, ktorí sú známi ako platforma Poprad za demokraciu, zverejnili na sociálnych sieťach Popradskú výzvu.

„Aj tu sa dá brániť demokracia. Nebuďme pasívni, spojme sa. Ponúkame vám možnosť prísť protestovať proti všetkým tým šialenostiam, ktoré napáchala vláda za posledných päť mesiacov. Ponúkame vám možnosť vystúpiť u nás, na pódiu pod Tatrami,“ hovorí vo výzve jeden z jej iniciátorov a tvár popradských protestov Zdeno Suchý.

„Hľadáme umelkyne a umelcov, ktorí sú ochotní vystúpiť a podporiť náš protest. Hľadáme odvážne ženy, ktoré je také ťažké zohnať, aby hovorili z pódia. Hľadáme lekárov, ktorí u nás v Poprade na pódiu nevystúpili ešte ani raz. Hľadáme ochrancov prírody, ktorým kradnú to, čo by tak radi chránili. Hľadáme odvážnych a slušných ľudí z celého Slovenska, aby prišli a bojovali spolu s nami. Nie sme v tom sami. Čakáme na vás,“ hovorí sa ďalej v Popradskej výzve.

Podľa iniciátorov Popradskej výzvy to vyzerá tak, akoby na zvyšku Slovenska boli so všetkým spokojní.

„To už je nám naozaj všetko jedno? Naozaj veríme, že vládna moc iba blafuje a západné civilizačné ukotvenie Slovenska nie je ohrozené? Alebo si natoľko užívame výhody konzumu západných benefitov, že sme si prestali uvedomovať, ako ľahko môžeme o ne prísť? Prepáčte nám tu regionálnu drzosť, ale odtiaľto vyzerá západ Slovenska neuveriteľne pasívne,“ uvádza sa ďalej v Popradskej výzve.

Poprad za demokraciu je komunita ľudí, ktorým nie je jedno, ako sa na Slovensku a v Poprade žije. Ako sa uvádza aj v profile Poprad za demokraciu na sociálnych sieťach, iniciatíva organizuje protesty proti aktuálnym krokom vlády ohrozujúcim demokraciu a právny štát na Slovensku.

Iniciatíva Poprad za demokraciu organizuje protesty už niekoľko mesiacov každý štvrtok o 18.00 hod. pred Obchodným centrom Forum na Námestí sv. Egídia. Protesty sa tu organizujú aj vtedy, keď v Bratislave či iných krajských mestách sa už žiadne protesty nekonajú.

Tento štvrtok to bude v Poprade už 12. občiansky protest „proti zrušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry a proti ďalším krokom vlády, ktoré ohrozujú právny štát a jeho inštitúcie“, uvádza sa na plagáte, ktorým organizátori pozývajú verejnosť na štvrtkový protest.


Ďalšie články