Odamšeneodam, ikonické vystúpenie Lúčnice či Smejko a Tanculienka. Aj to prinesie víkend v Prešove

Ilustračný obrázok. Zdroj: pixabay Ilustračný obrázok Foto: pixabay

PREŠOV – Tento víkend prináša množstvo zábavy pre deti, ale na svoje si prídu aj dospelí. Inšpirujte sa našimi tipmi na akcie a vytvorte si nové spoločné zážitky so svojimi blízkymi či kamarátmi.

Predstavenie ODAMŠENEODAM, Viola, 8. 3. 2024, čas: 18.00 hod.

Príbehy niekoľkých žien a dievčat z Čiech a Slovenska, ktoré posúvali hranice. Nenápadné, ale vytrvalé rebelky bojovali za práva žien, snažili sa uplatniť sa v umení, športe alebo vo vede. Niektoré z nich používali aj skutočné zbrane, ale väčšina z nich len svoj hlas, um, vytrvalosť a lásku k vlasti. Niektoré známe, iné zabudnuté, ale všetky si zaslúžia našu pozornosť, pretože ako kvapky na kameni krôčik po krôčiku prešliapali cestičku tým ďalším.

US Lúčnica, Svetozár Stračina – Počuť vôňu živého, Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, 9. 3. 2024, čas: 14.30 a 18.30 hod.

Viac ako 100 účinkujúcich umelcov prináša v programe ikonické tance, veľké zborové scény aj známe filmové hudobné kompozície pri príležitosti 75. výročia Lúčnice.

Smejko a Tanculienka – Zaber a makaj!, Kino Scala, 9. 3. 2024, čas: 16.00 hod.

Smejko, Tanculienka aj Huncúlik sa v novom predstavení Zaber a makaj! rozhodnú urobiť niečo pre svoje zdravie. A tak sa všetci traja dohodnú, že začnú poctivo cvičiť. Všetci traja… teda okrem Smejka.

Špinuška, Divadlo Viola, 9. 3. 2024, čas: 16.00 hod.

Máte plnú hlavu zákazov a príkazov? Musíte byť dokonalé? Učesané, umyté, poslušné a tichučké? A nikto nechápe, že ste prosto deti! A že nechcete byť ako zo škatuľky? Už nič nevysvetľujte a vezmite dospelých do divadla. Čaká tam na vás dievčatko, ktoré je také špinavé a ufúľané, že ho často nepozná ani vlastná mama.

TRAJA VLCI A PRASIATKO – Divadlo na Sídlisku (Sídlisko III Prešov), 9. 3. 2024, čas: 16.00 hod.

Rozprávka Traja vlci a prasiatko je komédia určená nielen deťom, ale aj rodičom a starým rodičom, alebo slobodným či zadaným ľuďom v produktívnom veku. 

Voľným námetom sú všetkým známe tri prasiatka. Príbeh Pigora (prasiatko), ktorý sa snaží zachrániť pred zjedením, je vtipný, ba až klaunský, sprevádzaný chytľavými pesničkami. 

Eco-bio-raw zdravá rozprávka s odkazom najmä na kamarátstvo a zdravý životný štýl.

Komédia – Horúca sprcha, Kino Scala, 9. 3. 2024, čas: 18.00 hod.

Hra neponúka stopercentne osvedčené rady na vyriešenie manželskej krízy, ale bez ohľadu na vek a teplotu v sále (ako aj na teplotu vo vzájomných partnerských vzťahoch) dokáže osviežiť a pobaviť.

Na diváka čakajú množstvo zábavných situácií, prekvapivých gagov, konverzačná ľahkosť aj situačná premenlivosť. A to všetko korunované vynikajúcimi hereckými výkonmi garantujúcimi nezabudnuteľný divadelný zážitok.

Zdroj: Smjeko a Tanculienka
Zdroj: Divadlo na Sídlisku

Zdroj: Lúčnica


Ďalšie články