Festival popkultúry či sci-fi komédia vo východniarskom dialekte. Aj to prinesie víkend v Prešove

Tento víkend čaká Prešovčanov množstvo kultúrnych akcií. Zdroj: Pixabay Tento víkend čaká Prešovčanov množstvo kultúrnych akcií. Zdroj: Pixabay

PREŠOV Ešte posledné tri dni jarných prázdnin si môžete užiť plnými dúškami. Inšpirujte sa teda našimi tipmi na akcie, ktoré ponúkajú Prešov a blízke okolie.

PegasCon 2024, 1. 3. – 3. 3. 2024, ABC Centrum voľného času, čas: 16.00 – 17.00 hod.

Festival popkultúry, vedy a hier opäť v Prešove! Čakajú nás tri dni festivalu fantastiky plné prednášok, prezentácií, možnosti zahrať si spoločenské hry či naučiť sa počas tvorivých dielní niečo nové!

Už tradične v priestoroch ABC Centra voľného času v Prešove na Októbrovej ulici budete mať možnosť stretnúť inšpiratívne osobnosti, spoznať ich tvorbu a zistiť, čo je nové a zaujímavé v slovenskej a svetovej popkultúre.

Jarné prázdniny na Hrade Šariš, 1. 3. – 2. 3. 2024, Veľký Šariš

Hrad Šariš je mimoriadne otvorený pre verejnosť aj počas týždňa jarných prázdnin s programom:

1. 3. 2024 od 11.00 do 16.00 hod. – UPEČ SI SVOJ PERNÍK: deň pečenia v hradnej piecke

2. 3. 2024 od 11.00 do 16.00 hod.  – PRIPRAV SA NA VEĽKÚ NOC: veľkonočná výzdoba, maľovanie veľkonočných vajíčok a maľovaniek s jarnou tematikou.

K dispozícií budú:

Hradný bufet (nápoje, čaj, káva, nealko s bublinkami aj bez a niečo sladké, slané pod zub)

Hradné ohniská na opekanie z vlastných zásob. Vyhliadková veža so sprievodcom. A ako bonus ďalekohľad na veži ZADARMO. 

OLDIES, 1. 3. 2024, Encore the club, čas: 22.00 hod.

Oldies, but Goldies! Neseďte doma a zabavte sa na tie najväčšie hity staršie ako 20 rokov! Za mixom sa teší DJ Profesor, ktorý si pripravil to najlepšie z rokov minulých!

Alžbetkin vesmír, Hvezdáreň a planetárium v Prešove, 2. 3. 2024, čas: 11.00 hod.

Program určený predovšetkým pre žiakov 3. ročníka ZŠ. Je však vhodný aj pre ostatné zvedavé deti, ktoré sa chcú dozvedieť niečo o tom, prečo je nebo modré, prečo je vo vesmíre ticho a spoznať iné záhady vesmíru.

AKO JANKO MARIENKU HĽADAL, Divadlo na Sídlisku (Sídlisko III Prešov), 2. 3. 2024, čas: 16.00 hod.

Jankovi sa stratila sestra Marienka, kde ju nájde a ako? Cesta to bude neľahká a bude musieť veľa skúsiť a s mnohým sa popasovať. Ako to dopadne? Podarí sa mu sestru nájsť? 

Všetko sa dozviete v skvelej rozprávke s pesničkami v Divadle na Sídlisku na ulici Mukačevská 29, Prešov, (bývalý Bunker) na Sídlisku III.

Ako sova líške bájky čítala, Babadlo KD Solivar, 3. 3. 2024, čas: 16.00 hod.

Rozprávka zo zvieracej ríše, v ktorej sa snúbi niekoľko známych príbehov najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Tak, ako je v jeho bájkach častým hrdinom líška, tak aj v našom príbehu sprevádza diváka spolu s múdrou sovou. Čakajú vás poučenie aj pobavenie spestrené veselými pesničkami.

Moja žena je umelo inteľigentna, Divadlo KĽUD Kladzany, Divadlo Viola, 3. 3. 2024, čas: 18.00 hod.

„Inteľigentná scifi komedija vo vichodňarskom dijaľekte“, (ale hovorí sa tam aj po anglicky, česky a poľsky, jedno slovo po francúzsky, jedno po španielsky…). Šťavnatý príbeh sa odohráva v takej blízkej budúcnosti, až by sa voľakomu mohlo zdať, že je to teraz.

Tipy na kultúrne akcie v Prešove. Koláž: Redakcia. Zdroj: Babadlo, Hvezdáreň Prešov, Divadlo na Sídlisku, Hrad Šariš

Ďalšie články