Hrdina futbalových Lipian: Užijeme si to skromne, sme pracujúca trieda

Lipany vyradil Skalicu Foto: FB ŠK Odeva Lipany

LIPANY – Futbalový klub ŠK Odeva Lipany narazil vo štvrťfinále Slovnaft Cupu na MFK Skalica, ktorý je účastníkom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. O prekvapujúcom postupujúcom rozhodli nakoniec až pokutové kopy.

Aktuálne piaty tím tretej slovenskej ligy ŠK Odeva Lipany privítal na domácom trávniku celok Niké ligy zo Záhoria MFK Skalica. Do boja ho hnalo 1 320 divákov a odchádzali natešení.

V trinástej minúte v šarišskej obrane dobre zapracoval Micherda. Už v ďalšej minúte zľava netrafil priestor troch lipianskych žrdí Mášik.

Treťoligista napriek iskreniu na trávniku udržal nulu

V 19. minúte vyrazil pokus Skaličanov výborný Bartoš a v 20. minúte nemieril presne Podhorin. O dve minúty vyprášil Bartošove rukavice takisto Vlasko. V 27. minúte unikol po pravej strane Lipanec Tináth, ale Vysočana, ktorému ešte prihrával, hostia eliminovali. V 31. minúte Tináth obohral Ranka a chytať musel tentoraz Luksch.

V 56. minúte Baumgartnera zradil nerovný terén. S pribúdajúcim časom kulminovali na ihrisku i emócie. V 84. minúte vychytal Baumgartnerov nájazd Bartoš. V poslednej minúte riadneho hracieho času vyslal delovku Kovalčík a Luksch nepustil loptu z rúk pred dobiehajúcim Vysočanom.

Do siete neprešla len jediná penalta

V druhej sérii pokutových kopov vystihla domáca hviezda Bartoš penaltu Skaličana Ranka. Všetci zvyšní exekútori svoje pokusy premenili. Posledným z nich bol hráč Lipian Dlugoš, ktorý uzavrel na 5 : 3 a Skalica tak už svoju piatu penaltu nekopala.

Kapitán a gólman v jednej osobe bol v domácej bráne hradbou, vyrazil a chytil viacero nebezpečných striel. Bezchybný výkon zavŕšil v rozstrele, v ktorom zneškodnil pokus Ranka. „Asi jediné slovo: Konečne! Pretože sme tu mali všelijaké mužstvá a dobré výsledky, a konečne to vyšlo,“ tešil sa po postupe.

Pracujúci ľud môže oslavovať iba skromne

„Je to zadosťučinenie pre celé mužstvo. Možno nemáme ideálnu sezónu, ale v pohári sme sa dopĺňali s hráčmi z lavičky a tréneri to ideálne vyskladali. Myslím si, že sme si postup zaslúžili. Určite si to užijeme, ale skromne, pretože sme ‚pracujúci ľud‘; zajtra väčšina z nás ide do práce,“ smial sa Peter Bartoš.

„Je jedno, koho dostaneme v semifinále, hlavne, aby sme pritiahli ľudí na štadión, lebo futbal sa robí pre nich,“ uzavrel. „Keď som išiel na penaltu, prebleslo mi hlavou, že by to mohol byť bonbónik za mojou kariérou,“ prezradil 37-ročný Ján Dlugoš.

„Poriadne som sa už nevládal ani radovať. Pred zápasom by to bol pre nás sen. Nebudem ich radšej ani komentovať. Neviem, ako to dopadne, ale bude to jedna veľká bomba,“ vyjadril sa so smiechom aj na margo osláv exekútor posledného, rozhodujúceho pokutového kopu.

(onlajny.eu, sport.sk)


Ďalšie články