Minister Keketi zakročil. Multifunkčné ihrisko v Raslaviciach čaká finančná kontrola

ihrisko-Raslavice-2 Hlavná kontrolórka športu vykoná na podnet ministra cestovného ruchu a športu Dušana Keketiho finančnú kontrolu výstavby multifukčného ihriska v Raslaviciach. Foto: Redakcia

BARDEJOV – Hlavná kontrolórka športu vykoná v stredu (21. februára) priamo v Raslaviciach (okres Bardejov) finančnú kontrolu výstavby multifunkčného ihriska. Informoval o tom hovorca ministerstva cestovného ruchu a športu Tomáš Kováč s tým, že výstavbu preverí na podnet ministra Dušana Keketiho.

Ako ďalej Kováč uviedol, jeden z dôvodov vzniku ministerstva je práve ambícia nastaviť pravidlá a procesy v športe tak, aby nedochádzalo k incidentom, aký sa stal v prípade multifunkčného ihriska v Raslaviciach, ktorého výstavba bola spolufinancovaná aj z dotácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a z Fondu na podporu športu.

Fond na projekt prispel sumou viac ako 210-tisíc eur, PSK sumou 50-tisíc eur. Podľa medializovaných informácií však žiadne ihrisko v obci nevybudovali a doložené fotografie boli len fotomontáž, aby obec neprišla o dotáciu.

Starosta obce Adrián Rychvalský sa podľa zverejneých informácií vyjadril, že nešlo o podvod, ale práce, ktoré mal vykonať miestny sociálny podnik, museli reklamovať a urobiť nanovo. V obci po medializácii prípadu začali s prácami, na ktoré si mal sociálny podnik zazmluvniť inú spoločnosť. Podľa denníka Korzár, ktorý kauzu otvoril, to však zmluva neumožňuje.

„Ministerstvo intenzívne komunikuje s Fondom na podporu športu, ktorý je verejnoprávnou inštitúciou, a zdôrazňuje, že je nevyhnutné prípad dôsledne vyšetriť a skontrolovať na mieste. Podľa dostupných informácií vo veci už koná aj polícia,“ dodal Kováč. Kontroly na mieste avizovali už aj fond a samosprávny kraj.

(sita, kol)


Ďalšie články