Bude mať futbalový klub Tatran Prešov nového majiteľa?

Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR Ilustračná fotografia Zdroj: TASR

PREŠOV – O kúpu Tatrana Prešov má mať záujem poľský podnikateľ Michał Świerczewski. U susedov sa mu s klubom Raków Čenstochová podaril nevídaný kúsok. Z tretej najnižšej súťaže ho dostal na vrchol poľského futbalu.

V médiách sa začalo špekulovať o možnom predaji najstaršieho slovenského futbalového klubu Tatran Prešov. Mal by mať o neho záujem poľský podnikateľ v oblasti spotrebnej elektroniky Michal Swierczewsky. Nebol by to však jeho prvý klub. V roku 2014 prebral v Poľsku klub Raków Čenstochová, ktorý v tom čase hral v tretej najnižšej súťaži. Dnes patrí medzi najlepší v krajine. „Je úradujúcim majstrom krajiny, na jeseň účinkoval v skupinovej fáze Európskej ligy a na konte má dva triumfy v Poľskom pohári,” uviedol portál Šport.sk.

Mesto Prešov sa zatiaľ k možnému predaju nechcelo vyjadrovať. „Overujeme fakty a komplexné informácie vám poskytneme neskôr,” vysvetlil hovorca mesta Michal Hudák. Podľa portálu šport.sk má v Tatrane v najbližšom období prebehnúť audit, ktorý poukáže na to, v akej finančnej kondícii je klub. Po ňom by musel odobriť predaj primátor mesta František Oľha a následne ho schváliť mestské zastupiteľstvo, pretože väčšinovým akcionárom futbalového klubu je v súčasnosti mesto. Či prebehli už rokovania medzi mestom a poľským podnikateľom Michałom Świerczewskim, vás budeme informovať. 


Ďalšie články