Spišská diecéza v piatok spozná meno nového biskupa

Katedrála sv. Martina, Spišská Kapitula, Spišské Podhradie Sídlo spišského diecézneho biskupa v Spišskej Kapitule v Spišskom Podhradí. Foto: Rastislav Ovšonka

POPRAD – V piatok napoludnie sa v Poprade verejnosť dozvie meno nového biskupa Spišskej diecézy. „Práve som sa vrátil zo stretnutia s apoštolským nunciom na Slovensku. S veľkou vďakou Pánu Bohu a Svätému Otcovi Františkovi Vám s radosťou oznamujem, že Svätý Otec František menoval nového diecézneho biskupa pre našu Spišskú diecézu,“ informoval na sociálnych sieťach ešte v stredu večer diecézny administrátor Spišskej diecézy Ján Kuboš.

Slávnostné oznámenie mena diecézneho biskupa spojené s krátkou ďakovnou pobožnosťou sa uskutoční na sviatok Narodenia Panny Márie v piatok 8. septembra o 12.00 h v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade, informuje ďalej Ján Kuboš. Konkatedrálu v Poprade zvolil diecézny administrátor z praktických dôvodov, keďže bohoslovci ešte nenastúpili do seminára v Spišskom Podhradí, takže jeho priestory ešte nie sú v plnom užívaní.

„Predovšetkým je mojou túžbou, aby ste sa vás čo najviac zúčastnilo tejto udalosti, ako aj čo najväčší počet Božieho ľudu,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie ďalej Ján Kuboš. Podľa neho pôjde o dôležitú udalosť v živote Spišskej diecézy. Oznámenie mena nového biskupa sa v Poprade uskutoční prvýkrát v histórii Spišskej diecézy.

Diecézny administrátor zároveň nariadil, aby sa v tento deň, 8. septembra, o 12.00 h rozozvučali zvony na všetkých kostoloch Spišskej diecézy. Ján Kuboš zároveň pripomenul, že kým sa nový diecézny biskup oficiálne neujme svojho úradu, naďalej sa nespomína meno biskupa v eucharistických modlitbách.


Ďalšie články