Novinkou letnej sezóny v Tatrách je raňajkový balón

Balón Tatry Ilustračná snímka. Foto: FB/Stefan HUdac

VYSOKÉ TATRY – Od tohto leta môžu návštevníci Vysokých Tatier vyskúšať ďalšiu atrakciu, je ňou zážitkový let balónom spojený s raňajkami. Štartuje z okolia Tatranskej Lomnice, pričom pasažieri sledujú celú prípravu balóna pred letom a môžu sa do nej aj zapojiť. Balón počas letov vzlieta až do výšky šiestich kilometrov. Podľa prevádzkovej riaditeľky jedného z hotelov v Tatranskej Lomnici Miriami Vojčíkovej, ktorý prišiel s daným konceptom, ide o jediný certifikovaný gastro balón na Slovensku.

Balón počas letov vzlieta až do výšky šiestich kilometrov. „Letieť v tomto balóne je ako stáť na balkóne nad Tatrami, ten pocit je veľmi upokojujúci, autenticita sa nedá s ničím porovnať,“ opísal pilot balóna Alfonz Liška. Okrem letu je pre jeho účastníkov pripravené aj kulinárske prekvapenie a po pristátí nasleduje tradičný krst prvoletcov, ktorí dostanú krstný list vzduchoplavca.

Let s návzom Kuulinair je možný v období od apríla do novembra, pričom kapacita balóna je sedem až osem pasažierov. Okrem toho sú v ponuke aj vyhliadkové a expedičné lety ponad Tatry s kapacitou do jedenásť ľudí. Tie sú možné aj počas zimy, ktorá pre takéto lety predstavuje ideálne obdobie. Dôvodom sú podľa pilota Lišku vhodnejšie meteorologické a poveternostné podmienky.

(sita)


Ďalšie články