Užite si krásu na vlastné oči: Kežmarskú baziliku zaplavili gladioly

Kežmarok gladioly 2 Gladioly v bazilike v Kežmarku. Foto: FB/Farnosť Kežmarok

KEŽMAROK – Rímskokatolícka farnosť v Kežmarku pozýva všetkých veriacich, zvlášť milovníkov kvetov, na kvetinovú výstavu v Bazilike Svätého kríža na počesť Panny Márie pod názvom Gladioly v bazilike.

Výstava je prístupná od dnešného dňa, keď cirkev slávi sviatok Nanebovzatia Panny Márie a potrvá len do piatku 19. augusta.

Výstavu gladiol pripravili v kežmarskej bazilike po priaznivom ohlase z minulého roka. „Na slávnosť Nanebovzatia Panny Márie sa koná obrad požehnania kvetov a liečivých bylín. V mnohých krajinách vytvárajú v kostoloch a na verejných priestranstvách rôzne kvetinové dekorácie na počesť Božej Matky, ktorá je tým najkrajším kvetom v záhrade Božej milosti. Pre tento náš kraj pod Tatrami je veľmi obľúbeným a nenáročným kvetom gladiola. Preto sme to spojili s oslavou našej nebeskej Matky,“ vysvetlil kežmarský farár a dekan František Trstenský.

Bazilika v Kežmarku bude otvorená pre záujemcov od 15. do 19. augusta denne od 8:00 do 17:00 a vždy v rámci bohoslužieb. Vstupné na výstavu a prehliadku baziliky je dobrovoľné.


Ďalšie články