FOTO V Podolínci horela škôlka: Primátor už vyčíslil škody

Podolínec požiar 2 Zhorený sklad pomôcok v materskej škôlke v Podolínci. Foto: FB/Mesto Podolínec

PODOLÍNEC – V pondelok popoludní zasiahol materskú škôlku v Podolínci požiar. „Dym valiaci sa zo škôlky bol len náhodne spozorovaný. Vďaka rýchlemu zásahu našich dobrovoľných hasičov sú škody relatívne nízke a požiar sa nerozšíril do ďalších priestorov,“ povedal pre Štandard primátor mesta Podolínec Michal Mafhefka.

Keďže v čase požiaru bol objekt prázdny, nedošlo k žiadnemu ublíženiu na zdraví.

Požiar zničil len sklad pomôcok a čiastočne aj niektoré pomôcky. Primátor vyzdvihol rýchly zásah hasičov z Dobrovoľného hasičského zboru mesta Podolínec, ktorí boli na mieste požiaru ako prví a hlavne vďaka ich zásahu sú škody minimálne. Tie vyčíslil primátor asi na 5 000 eur.

„Škôlku máme poistenú, ešte čakáme na likvidátora poistnej udalosti, aby sme sa mohli pustiť do odstraňovania následkov požiaru, keďže potrebujeme, aby bola škôlka od septembra v prevádzke,“ doplnil primátor. Vyučovanie sa tu má začať 4. septembra.

Požiar s najväčšou pravdepodobnosťou vznikol od vykurovacieho telesa. Za akých okolností došlo k jeho spusteniu vyšetruje Hasičský a záchranný zbor. Okrem obnovy poškodenej časti škôlky, mesto zabezpečí aj kontrolu elektroinštalácie objektu tak, aby bola zabezpečená prevádzka škôlky v riadnom termíne.


Ďalšie články