Podvodníci úradovali na východe: Žena z Humenného prišla o tisícky eur

office-620822_1280 Dôverčivá žena poskytla citlivé údaje k obom svojim bankovým účtom. Ilustračné foto. Foto: pixabay.com

HUMENNÉ – Na svoju neopatrnosť doplatila 52-ročná Humenčanka, ktorej vznikla podvodom škoda vo výške takmer 20-tisíc eur. Ako vo štvrtok (10. 8.) informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, koncom júna tohto roka ju pod zámienkou vkladu finančných prostriedkov na jej účet oslovila neznáma osoba.

Dôverčivá žena jej poskytla citlivé údaje k obom svojim bankovým účtom, pričom neskôr bolo bez jej vedomia a súhlasu vykonaných niekoľko finančných prevodov z týchto účtov. Na jednom tak nekalým konaním páchateľa vznikol žene dlh vo výške približne 4 800 eur a na druhom účte vo výške približne 9 900 eur. Páchateľ zneužil poskytnuté osobné údaje ženy aj k tomu, aby v jej mene uzavrel zmluvu o pôžičke vo výške päťtisíc eur.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávnené vyrobenie a požívanie platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu. Policajná hovorkyňa poukázala na to, že ide o ďalší prípad, keď poškodený svojou prílišnou dôverou a neopatrnosťou dal možnosť páchateľom konať. „Nebuďme dôverčiví! Dôkladne zvážme celkovú situáciu, nech je pre nás akokoľvek sprvu lákavá, prípadne sa poradne s niekým komu skutočne môžeme dôverovať,“ upozornila.

(sita)


Ďalšie články