V Snine začali stavať: Open Sports Centrum bude stáť 1,1 milióna eur

SNINA – Mesto Snina začína s výstavbou Open Sports centra na futbalovom štadióne. Nová budova, ktorej súčasťou bude tribúna, je jednou z aktivít projektu Snina – mesto rovnakých príležitostí pre všetkých, podporeného z nórskych fondov.

Práce za 1,1 milióna eur zrealizuje spoločnosť Scorp, spol. s r.o. z Michalovce. Ako informovala referentka oddelenia strategického rozvoja Mestského úradu v Snina Michaela Šalachová, zhotoviteľ prác si vo štvrtok prebral stavenisko.

Vizualizácia projektu. FOTO: Mesto Snina-oficiálna stránka FB

„Zhotoviteľovi bol symbolicky odovzdaný kľúč k stavenisku a svojím podpisom sa zaviazal dielo riadne ukončiť do siedmich mesiacov. Veríme, že v priebehu prác nevzniknú nepredvídané okolnosti a kolízie a stavba bude ukončená a odovzdaná v dohodnutom termíne,“ skonštatovala Šalachová.

Mesto pôvodne získalo na túto aktivitu grant vo výške 495-tisíc eur, ktorý Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na základe podanej žiadosti samosprávy navýšilo o viac ako 117-tisíc eur.

Rokovania prebiehali jedna radosť. FOTO: Mesto Snina oficiálna stránka FB

„Keďže celková cena stavebných prác je v zmluvnej hodnote 1,1 milióna eur, na výstavbu tohto diela musí mesto čerpať úver vo výške 500-tisíc eur. Napriek tomu veríme, že tento projekt je prínosom pre občanov, ktorí v budúcnosti budú tieto nové priestory využívať,“ dodala Šalachová.

(sita)


Ďalšie články