Novinky v tíme extraligistu: Humenné angažovalo do bránky skúseného Rusa

HUMENNÉ – Postupová eufória je minulosťou. HC 19 Humenné sa pripravuje na Tipos extraligu a hokejová verejnosť sa zaujíma. Aký bude káder? Aké sú posily? Kto bude chytať? Tréner ostáva?

Niektoré informácie už začal zverejňovať humenský klub na sociálnej sieti, o pohybe v kádri humenských levov pre web mesta Humenné z časti povedal aj Peter Ždiňák, predseda HC 19 Humenné.

Hlavným trénerom ostáva Andrei Parfyonov, jeho asistentom bude aj naďalej Ivan Boržík. Dvojicu, ktorá tvorila v uplynulej sezóne základ realizačného tímu, doplnil na poste trénera brankárov Ramon Sopko. Bývalý hokejový brankár (42 rokov) chytal v najvyššej slovenskej súťaži za HC Košice, od roku 2004 dosiahol viacero úspechov vo francúzskej hokejovej lige.

„Dostať do Humenného skúseného hokejistu je problém. Sme všeobecne vnímaní ako outsideri extraligy, čo hráčov odrádza. Nikto nechce hrať v mužstve, ktorému predpovedajú pozíciu v dolných miestach tabuľky, ktoré má zväčša prehrávať. Keď majú možnosť výberu, tak zväčša siahnu po alternatíve extraligistu, ktorý už je v najvyššej slovenskej súťaži etablovaný. Napriek tomu sa snažíme, oslovujeme, najvyšší možný počet legionárov – sedem, naplníme. Vyzerá to na päť Rusov, jedného Lotyša a Kanaďana,“ konštatoval Peter Ždiňák.

Bolo viac-menej jasné, že káder HC 19 Humenné, ktorý vybojoval v uplynulej sezóne postup do extraligy pokope nezostane. Na poste brankára dochádza k zmenám: Roman Durný síce pôvodne avizoval svoj záujem v extralige pod humenskou značkou pokračovať, napokon však uprednostnil české Znojmo (pôsobí v profesionálnej hokejovej súťaži Rakúska). Filip Krasanovský podpísal kontrakt s tímom Comarch Krakow, 12-násobným majstrom Poľska.

Novým menom medzi troma žrďami je Stanislav Galimov, skúsený ruský gólman, naposledy pôsobiaci v Avangarde Omsk, predtým vo Fínsku, celkovo má absolvovaných 12 sezón v KHL. Jeho dvojičkou by sa mal stať mladý slovenský brankár. Sociálna sieť HC 19 Humenné už potvrdila, že v kádri ostávajú útočníci Filip Vaško i Filip Vrábeľ, podobným spôsobom z bratislavského zdroja bolo oznámené, že pod hokejový Vihorlat sa vracia obranca Samuel Fereta.

Do bránky sa postaví ruský brankár Galimov. FOTO: humenne.sk

„V skladbe kádra sa musíme rozhodovať, čo je vždy ťažké. V niektorých prípadoch sme my chceli, ale druhá strana odmietla – príkladom je brankár Durný. Všetko bolo komunikačne dohodnuté, ale dopadlo to ináč,“ konkretizoval Peter Ždiňák. Podľa získaných informácií sa v humenskom drese v novej sezóne neobjavia napr. Ťavoda, Zahradník, Trandin ani Legalin.

(humenne.sk)


Ďalšie články