Vodič MHD sa chcel vyhnúť zrážke a prudko pribrzdil. V autobuse sa zranili dve ženy

Aktualita Foto: Redakcia Štandard

PREŠOV – Na sídlisku III. na Volgogradskej ulici sa v pondelok pred 13.00 vodič trolejbusu č. 8 pokúsil zabrániť zrážke dieťaťa, kotré mu vybehlo do cesty mimo prechodu pre chodcov. Po následnom prudkom ubrzdení spadli v trolejbuse dve ženy, ktoré utrpeli zranenia.

Dve ambulancie RZP poskytli prvú pomoc. Jedna zo žien zostala nehybne ležať. Na mieste zasahovali aj hasiči. Polícia zisťovala totožnosť plačúcich detí.

Cesta je tak aktuálne prejazdná iba v jednom pruhu a na mieste vznikajú kolóny.

Ako pre Prešovský Štandard uviedol očitý svedok Peter, dievčatko bolo od trolejbusu vzdialené približne 30 cm a iba pohotová reakcia vodiča mu zachránila život. „Zároveň šofér oprotiidúceho trolejbusu zostal stáť a utekal pomôcť kolegovi s prvou pomocou a privolal záchranné zložky,“ opisuje Peter. Poznamenal, že dievča vôbec nevnímalo prichádzajúci trolejbus, pod ktorý vbehlo.

„Dňa 6. mája 2024 v obedňajších hodinách na Volgogradskej ulici v Prešove zasahovalo päť príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove (z Hasičskej stanice Prešov) s dvoma kusmi hasičskej techniky. Po príchode na miesto bolo prieskumom zistené, že v dôsledku prudkého pribrzdenia vodiča MHD došlo k zraneniu dvoch cestujúcich, ktorých si do svojej starostlivosti prevzala posádka RZP. Obaja cestujúci boli následne posádkou RZP transportovaní na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ informovala hovorkyňa hasičského zboru v Prešove Miroslava Knišová.

Udalosť momentálne prešetruje aj prešovská polícia. Zranenou má byť 72-ročná cestujúca. „34-ročný vodič trolejbusu z dôvodu, aby nedošlo k zrážke s maloletou chodkyňou prebiehajúcou cez cestu, bol nútený  prudko zabrzdiť, následkom čoho došlo k pádu 72-ročnej cestujúcej,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová s tým, že polícia bude skúmať okolnosti, za akých k nej došlo i mieru zavinenia účastníkov.

Hovorkyňa Prešovskej nemocnice J. A. Reimana Martina Pavlíková potvrdila, že do nemocnice priviezli dve ženy. Jednu po vyšetrení prepustili do domáceho liečenia a druhá ešte ostáva v nemocnici. „Nie sú to však život ohrozujúce zranenia,“ dodala Pavlíková.

Incident sa stal na Volgogradskej ulici. Foto: Adriana Dolinská

Ďalšie články