Na koľajniciach vyhasol život. Vlaky nemohli jazdiť hodiny

meškajúce vlaky Obmedzenie vlakovej dopravy, ilustračný obrázok. Foto: tasr

PREŠOV – Vlaky na úseku medzi Svitom a Popradom na hlavnej trati Žilina – Košice v noci z piatka na sobotu (4. 5.) nemohli jazdiť niekoľko hodín. Premávku tam prerušili v piatok dvadsať minút pred polnocou po tom, ako osobný vlak z Liptovského Mikuláša do Popradu zrazil a usmrtil osobu v koľajisku.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informovala o príčine niekoľkohodinového prerušenia osobnej železničnej dopravy pod Tatrami na sociálnej sieti. Premávku na úseku Svit – Poprad obnovili najprv na jednej koľaji, v sobotu dve hodiny po polnoci, a v ranných hodinách bola už preprava bez obmedzenia.

Rýchlik Zemplín z Humenného do Bratislavy mal podľa železničiarov oneskorenie z Popradu 85 minút, medzištátny EuroNight z Humenného do Prahy odtiaľ meškal takmer 160 minút.

Osobný vlak, ktorý usmrtil človeka, meškal oveľa viac. Z Liptovského Mikuláša mal odchod krátko pred 22.30 a do Popradu mal podľa plánu prísť pôvodne o hodinu, niekoľko minút pred 23.30. V dôsledku nehody sa výrazne zdržal, podľa portálu meskanievlakov.info vlak meškal 244 minút – do Popradu dorazil až o štyri hodiny neskôr pred 3.30.

(sita, be)


Ďalšie články