V prešovskej nemocnici pribudla nová detská ambulancia

exterier-scaled Foto: FNsP

PREŠOV – Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove otvorila uplynulý týždeň novú detskú ambulanciu. V zrekonštruovaných priestoroch novej ambulancie sa budú striedať dvaja pediatri.

Starostlivosť v novej ambulancii poskytnú deťom do dovŕšenia 19. roku života. Informovala o tom PR manažérka nemocnice Martina Pavliková.

„Detská ambulancia je základ, aby rodičia nemuseli riešiť, či a kde vôbec s chorým dieťaťom ísť. Druhým dôležitým aspektom je od malička deti naučiť, že prevencia a kontroly u lekára sú prirodzenou súčasťou života. Som rád, že máme dvoch skúsených pediatrov, ktorí sa o zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre deti podelia,“ uviedol riaditeľ nemocnice Juraj Smatana.

Ambulancia aktuálne prijíma nových detských pacientov zo všetkých obvodov, má zmluvné vzťahy so všetkými zdravotnými poisťovňami.

„Ambulancia je v pavilóne č. 12 v zrekonštruovaných priestoroch, ordinačné hodiny sú každý pracovný deň od 7.00 h do 15.00 h okrem utorka, keď lekári poskytujú svoje služby v Centre pre rodiny a deti v Prešove od 10.00 h,“ doplnila námestníčka pre nechirurgické odbory Anna Cvengrošová.

Foto: fnsppresov.sk

(tasr, kol)


Ďalšie články