Bezpečnosť v praxi. Používatelia môžu využiť odborný portál

notebook, bezpečnosť, staviteľ

PREŠOV – Štátna vedecká knižnica (ŠVK) v Prešove vyšla čitateľom v ústrety. Do databázy – Bezpečnosť v praxi – sa používatelia dostanú už zadarmo.

Elektronická zbierka knižnice rozširuje svoje služby o odborný portál Bezpečnosť v praxi. Ten môže pomôcť nielen manažérom, konateľom či majiteľom firiem, ale aj študentom v danom odbore. Obsah databázy je bohatý na témy a rozdelený na niekoľko častí.

Sprístupnené oblasti sú rozdelené do šiestich tém

„Jednotlivými témami v portáli sú kybernetická bezpečnosť, ochrana osobných údajov, bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, ochrana pred požiarmi, ochrana životného prostredia a ochrana osôb a majetku“, ako uviedla projektová manažérka ŠVK Renáta Šmidová.

Ďalšie dve špeciálne časti sú vyhradené pre sankcie a kontroly, ktoré firmám hrozia pri včasnom neplnení legislatívnych povinností a bezpečnostný check-list COVID-19.

„Portál je určený používateľom, ktorí pôsobia predovšetkým na pozíciách vyššieho a stredného manažmentu, konateľom alebo majiteľom firiem, bezpečnostným manažérom a všetkým odborným pracovníkom komerčných firiem a organizácií verejnej správy zameraných na jednotlivé bezpečnostné oblasti. Rovnako pomôže aj študujúcim v daných odboroch,“ uviedla vedúca oddelenia knižnično-informačných služieb Valéria Ferková.

Obsah je tvorený odborníkmi z praxe aj akademickej pôdy

Obsah databázy je denne aktualizovaný a je tvorený odborným tímom autorov z praxe aj z akademickej pôdy. V rámci plateného prístupu majú používatelia prístup aj ku všetkým odborným článkom, príkladom z praxe, vzorom zmlúv, smerniciam, editovateľným tlačivám, odborným videoškoleniam aj odborným príspevkom. K dispozícii sú aj potrebné zákony.

„Službu môžu naši zaregistrovaní používatelia využívať denne počas otváracích hodín v priestoroch čitárne na Hlavnej 99 a v priestoroch všeobecnej študovne na Námestí mládeže 1. Databáza je súčasťou elektronickej zbierky knižnice, ktorou rozširujeme ponuku prezenčných služieb,“ dodala Ferková.

(sita, ks)


Ďalšie články