Nové elektrické midibusy už jazdia prešovskými ulicami

busy-PO

PREŠOV – Metropola Šariša dnes uvádza do prevádzky päť nových midibusov. Ide o elektrické vozidlá, ktoré postupne nahradia všetky staré naftové midibusy.

Nové elektrické midibusy SOR EBN 8 by mali prispieť k ekologickejšiemu a zelenšiemu Prešovu. Už dnes vyrazia do prešovských ulíc voňavé a nové prostriedky mestskej hromadnej dopravy. Ich dĺžka je 9 metrov, sú plne klimatizované, majú USB na nabíjanie telefónov. Kapacita vozidla je 16 miest na sedenie a 37 miest na státie, dojazd až 130 kilometrov. „Majú bezpečnostný kamerový systém, vylepšený informačný systém, ale aj omnoho jednoduchší nástup a výstup cez široké dvere. Elektrobusy prinesú aj komfortnejšiu prepravu detských kočíkov a cestujúcich na invalidnom vozíku,“ uviedol hovorca Dopravného podniku mesta Prešov Vladimír Tomek.

Nové midibusy budú obsluhovať rovnaké linky ako tie súčasné, a to predovšetkým vybrané spoje liniek 13, 20, 24, 26, 41 a 42. Budú vybavené systémom automatického počítania cestujúcich, vďaka ktorému dokážu vypracovať presné štatistiky o obsadenosti jednotlivých spojov.

Nové prešovské midibusy Foto: DPMP

Ďalšie články